bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,054.36 2.99%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,925.34 3.69%
bnb
BNB (BNB) $ 587.53 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 146.24 4.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.505883 2.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.448021 3.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144976 4.33%

Better Markets, SEC’in Bitcoin ETF başvurularını reddedilmesini istiyor

better markets secin bitcoin etf basvurularini reddedilmesini istiyor

Kâr amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşu Better Markets, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC), potansiyel yatırımcı zararlarına dair endişelerle son zamanlarda yapılan spot bitcoin ETF başvurularını reddetme çağrısında bulundu. Stephen Hall liderliğindeki organizasyon, kripto endüstrisinin karşılaştığı mevcut sorunları ve suçla olan bağlantılarını gerekçe gösterdi.

Better Markets, SEC’in Tutumunu Destekleyen Yorum Mektupları Yayınlandı

Kâr amacı gütmeyen bir organizasyon olan Better Markets, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC), yatırımcıları potansiyel zararlardan korumak amacıyla son dönemde yapılan spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularını reddetme çağrısı yaptı.

Organizasyonun hukuk direktörü ve menkul kıymetler alanında uzman Stephen Hall, kripto para sektörünün son yıllarda 2 trilyon dolarlık kayıp yaşadığına, sayısız yasal dava ve cezai kovuşturmaya tanık olduğuna dikkat çekti.

Hall, “Kripto para piyasasının asıl kazananları, fidye yazılımları, kara para aklama ve çeşitli yasa dışı faaliyetlerle ilişkilendirilen suçlular. SEC, bu ayki Bitcoin ETF başvurularını bu bağlamda değerlendirmelidir.” ifadelerini kullandı.

Better Markets, spot Bitcoin ETF’leriyle ilgili yapılan sekiz başvuruya yönelik özellikle iki yorum mektubu yayınladı. Son zamanlarda, bu tür ürünlerle ilgili başvurular, BlackRock’ın ilk başvurusunun ardından artmıştır.

SEC, henüz bir spot Bitcoin ETF’sini kabul etmedi ve geçmişteki denemelerde bu tür başvuruları reddetti. Başkan Gary Gensler, yorumlarına dolandırıcılık ve manipülasyon endişelerini de ekledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala