bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,138.84 3.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,994.19 3.44%
bnb
BNB (BNB) $ 562.52 2.68%
solana
Solana (SOL) $ 139.10 10.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519808 2.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455347 5.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133828 7.74%

Novogratz, Bitcoin ETF onayı için 6 ay verdi

Novogratz Bitcoin ETFi onay muhru olacak33

Milyarder yatırımcı Mike Novogratz, Bitcoin ETF’inin 6 ay uzakta olduğunu söyledi. Novogratz, ETF başvurularının onaylanmasının ardından yarış başlayacağını ifade etti. Bazı analistler ise başvurularının daha hızlı onaylanacağı yönünde görüş bildirdi.

novogratz dcg krizi satis baskisi yaratmayacak

Novogratz’dan Bitcoin ETF açıklaması

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, spot Bitcoin ETF’lerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Novogratz’a göre BlackRock çalışanları Bitcoin ETF’sinin muhtemelen 6 ay uzakta olduğunu söylüyor

Novogratz, bilgilerini BlackRock ve Invesco’daki kaynaklarına dayandırdı. Buna göre ABD’nin ilk spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) Şubat ayından önce onaylanabilir.

Galaxy Digital de spot Bitcoin ETF başvurusu yapan şirketler arasında yer aldı. Şirket, 1,5 trilyon dolarlık varlık yöneticisi Invesco ile birlikte haziran ayında başvuru gerçekleştirmişti.

Novogratz, onaylandıktan sonra BlackRock ve Invesco gibi spot Bitcoin ETF ihraççılarının pazar payı için güçlü bir mücadele vereceğine dikkat çekti.

Diğer yandan bazı analistler, spot Bitcoin ETF dalgasının daha da erken gelebileceği yönünde görüş bildirdi. Analistler, Grayscale’in SEC’e karşı açtığı davadaki kararına dikkat çekti. Grayscale geçen yıl SEC’e, Grayscale Bitcoin Trust’ını spot ETF’ye dönüştürme başvurusunu reddettiği için dava açmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala