bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,143.19 1.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,130.81 0.94%
bnb
BNB (BNB) $ 601.65 0.66%
solana
Solana (SOL) $ 143.16 0.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52159 1.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468901 0.61%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149285 0.41%

Axie Infinity Saldırısından 5.9 Milyon Dolar Ele Geçirildi

axie infinity saldirisindan 5 9 milyon dolar ele gecirildi

Norveçli yetkililer, Axie Infinity‘den çalınan 5.9 milyon dolara el koydu. Axie Infinity’in Ronin köprüsünden geçen yıl 600 milyon doların üzerinde varlık çalınmıştı. Saldırının Kuzey Koreli hacker’lar ile bağlantılı olabileceği ifade edilmişti.

axie infinity saldirisindan 5 9 milyon dolar ele gecirildi2

Axie Infinity’den Çalınan 5.9 Milyon Dolar Ele Geçirildi

Norveçli yetkililer, kripto oyunu Axie’den çalınan 5.9 milyon doları ele geçirdi. Söz konusu operasyon, Norveç polisinin gerçekleştirdiği en büyük kripto operasyonu olarak nitelendirildi. Başsavcı Marianne Bender yaptığı açıklamada, “Bu dava, suçlular gelişmiş yöntemler kullansa bile blockchain’deki parayı takip etme konusunda büyük bir kapasiteye sahip olduğumuzu gösteriyor” ifadesini kullandı.

Axie Infinity‘den ele geçirilen varlıkların çoğu Tornado Cash‘e aktarılmıştı. Birleşmiş Milletler raporuna göre Kuzey Koreli hacker’lar geçen yıl 1 milyar doların üzerinde kripto varlık çaldı. Kuzey Koreli hacker grupları arasında Lazarus, Andariel ve Kimsuky yer alıyor. Kuzey Koreli hacker’ların son dönemlerde çaldıkları kripto varlıkları aklamaya çalıştığı ifade edilmişti. Hacker’lar Harmony Bridge köprüsünden çalınan kriptoları aklamaya çalıştıkları tespit edilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala