bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,455.27 2.79%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,074.26 1.43%
bnb
BNB (BNB) $ 559.19 2.02%
solana
Solana (SOL) $ 146.01 6.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502399 1.05%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470594 5.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153246 3.75%

Kuzey Koreli Hacker’ların Rekor Yılı

kuzey koreli hackerlarin rekor yili

Kripto para dünyasının en büyük korkuları arasında siber saldırılar yer alıyor. Son yıllarda kripto varlıklara yapılan siber saldırılarda akıllara ilk olarak Kuzey Koreli hacker‘lar geliyor. Birleşmiş Milletler, Kuzey Kore bağlantılı hacker’ların 2022 yılında çaldığı kripto varlıkların bu zamana kadarki en yüksek miktar olduğunu bildirdi. Kuzey Koreli gruplar, hem para hem de bilgi ele geçirmek için dijital dünyada agresif bir tutum sergiliyor. Ele geçirilen varlıkların silah programları da dahil olmak üzere pek çok yerde kullanıldığı belirtiliyor.

kuzey koreli hackerlarin rekor yili2

Kuzey Koreli Hacker’lar 1 Milyar Doların Üzerinde Varlık Çaldı

Birleşmiş Milletler‘in gizli raporunda, 2022 yılında Kuzey Koreli hacker’ların 640 milyon ile 1 milyar doların üzerinde kripto varlığın çalınmasından sorumlu tutuldu. Raporda savunma ve havacılık şirketlerinin ağlarına düzenlenen saldırılara dikkat çekildi. Reuters’ın haberine göre siber saldırılar önceki yıllara göre daha karmaşık yapıda ve saldırıların izlerinin sürülmesi daha zor hale geldi. Rapor, geçen hafta 15 üyeli Kuzey Kore yaptırım komitesine sunuldu.

BM raporunda Kuzey Kore istihbaratının siber saldırılar için Kimsuky, Lazarus Group ve Andariel gibi grupları kullandığı belirtildi. Hacker’ların gelir elde etmeyi ve Kuzey Kore’nin silah programları da dahil olmak üzere önemli bilgileri ele geçirmeye çalıştığı ifade edildi.

Blockchain analitik şirketi Chainalysis, 1 Şubat tarihli raporunda Kuzey Koreli hacker’ların 1,7 milyar dolarlık çalınan kripto varlık ile ilişkili olduğunu bildirmişti. Chainalysis’e göre kripto korsanlığı Kuzey Kore ekonomisinin büyük bir parçası olabilir. Çalınan varlıkların en az 1,1 milyar doları DeFi protokollerine yapılan saldırılardan elde edildi.

Son dönemlerde Kuzey Koreli hacker’ların çaldıkları 100 milyon dolarlık kripto varlığı aklamaya çalıştıkları ifade edilmişti. Ocak ayında Kuzey Koreli hacker grubu Lazarus‘un Harmony Bridge saldırısını Federal Soruşturma Bürosu (FBI) doğrulamıştı. FBI, Harmony Bridge’den çalınan varlıkların büyük bölümünün dolaşıma başladığını da onaylamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala