bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,367.25 0.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,143.52 0.08%
bnb
BNB (BNB) $ 610.38 0.78%
solana
Solana (SOL) $ 143.28 1.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527859 0.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472977 0.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150686 0.13%

Avrupa’da Kripto Reklamları Şikayeti

Avrupada Kripto Reklamlari Sikayeti44

Avrupa‘da sosyal medya platformları, kripto reklamları nedeniyle hedef alındı. Avrupa tüketici grubu BEUC, sosyal medyadaki kripto reklamları için Avrupa Komisyonu‘na şikayette bulundu. Instagram, YouTube, TikTok ve Twitter‘ın düzenleyici baskıları ile karşı karşıya kalabileceği belirtildi.

Avrupada Kripto Reklamlari Sikayeti2

Kripto Reklamları İçin Düzenleme Çağrısı

32 ülkeden 46 bağımsız tüketici örgütünün çatı grubu BEUC, sosyal medya platformlarındaki kripto reklamları için harekete geçti. BEUC’un yaptığı şikayette kripto reklamlarının yanıltıcı olduğunu ve tüketicilerin ciddi miktarlarda zarar ettiği ifade edildi. Kripto reklamlarının yaygınlaşmasının haksız bir uygulama olduğu belirtildi. Avrupa Birliği, geçen ay kripto varlık düzenlemesine (MiCA) yönelik dünyanın ilk kapsamlı kurallar setini kabul etmişti.

Tüketici Koruma İşbirliği Ağı, çevrimiçi platformların kripto konusunda daha sıkı reklam politikaları benimsemeleri gerektiğini söyledi. Platformlara, influencer’ların tüketicileri yanıltmasını önlemek için tedbir almaları için çağrı yapıldı. Şikayette, Avrupa Komisyonu’nu önlemlerin etkinliği hakkında bilgilendirmesi gerektiğini söyledi. BEUC, Avrupalı denetim otoritelerini kripto reklamlarının standartlarını belirlemek için iş birliğine davet etti. Danimarka, Fransa, Yunanistan, İtalya, Litvanya, Portekiz, Slovakya ve İspanya’daki tüketici grupları da şikayete imza attı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala