bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,857.84 2.27%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,027.95 1.15%
bnb
BNB (BNB) $ 595.75 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 152.18 5.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517819 0.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461494 0.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151118 3.79%

Avrupa Parlamentosu Bitcoin (BTC) Yasağından Vazgeçti

Avrupa Parlamentosu Bitcoin BTC Yasağindan Vazgeçti

Son dönemde kripto para konusunda oldukça kritik gelişmeler yaşanıyor. RusyaUkrayna savaşı sürerken, Rusya’ya yapılan yaptırımların kripto nezlinde de genişletilmesi söz konusu. Diğer taraftan Bitcoin (BTC) yükselişe geçerken, küresel düzenleyici baskıları da artmış durumda. Tüm bu gelişmeler ışığında hatırlarsanız kısa bir süre önce Avrupa Parlementosu’nun Bitcoin başta olmak üzere iş kanıtı (PoW) konsensüs yapısına sahip kriptoları yasaklamak istediğini paylaşmıştık. Gelen tepkiler sonrası Parlemento geri adım atmış durumda.

Avrupa Parlamentosu Bitcoin (BTC) Yasağından Vazgeçti

Avrupa Parlamentosu Bitcoin (BTC) Yasağından Geri Adım Attı

Avrupa Birliği Parlementosu, 2025 Ocak’tan itibaren, çalışma kanıtı gibi çevresel olarak sürdürülemez konsensüs mekanizmalarına dayanan kripto hizmetlerini yasaklamak için kurallar önermişti. Son olarak Alman kripto haber kuruluşu BTC-ECHO, Kripto Varlıklardaki Piyasalar (MiCA) mevzuatının yeni bir sürümünün, iş kanıtı konsensüsüne sahip Blockchain ağı tabanlı algoritmaya dayanan Bitcoin (BTC) gibi kriptoları yasaklayacak tartışmalı ifadeleri tamamen sildiğini bildirdi.

Avrupa Parlamentosu’nun mevzuattan sorumlu üyesi Stefan Berger ise verdiği bir demeçte, “MiCA raporunun Bitcoin üzerinde fiili bir yasak olarak yorumlanmaması benim için çok önemli” dedi.

Son olarak yapılan bu geri adımın kripto topluluğu başta olmak üzere gelen tepkiler üzerine atıldığı tahmin ediliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala