bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,720.80 1.73%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,022.97 0.52%
bnb
BNB (BNB) $ 592.84 0.58%
solana
Solana (SOL) $ 152.55 5.84%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517187 0.97%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463966 0.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150437 1.80%

Avrupa Birliği, Bitcoin’i (BTC) Yasaklamak için Harekete Geçti

Avrupa Birliği Bitcoini BTC Yasaklamak için Harekete Geçti

Kripto konusunda düzenleyici belirsizliği sürerken, Bitcoin (BTC) için kötü bir haber daha Avrupa Birliği’nden geldi. Öyle ki Alman kripto para birimi medya kuruluşu BTC-ECHO’nun yayımladığı bir rapora göre, Avrupa Birliği‘nin yasama organı Avrupa Parlamentosu, Bitcoin (BTC) ve diğer İş kanıtı (PoW) kripto para birimlerini yasaklamak için harekete geçti.

bitcoin neden dusuyor bitcoin halving nedir 2 1

Avrupa Birliği, Bitcoin’i (BTC) Yasaklamak İstiyor

Bitcoin, sahip olduğu konsensüs yapısı sebebiyle (Proof of Work) uzun zamandır eleştiriler alıyor. Bununla birlikte ülkelerin madencilere getirdiği kısıtlamalar da birleşince küresel düzenleyiciler yönünü bu alana çevirmiş durumda. Kripto Varlıklarda Piyasalar (MiCA) çerçevesinin son taslağı ise bu noktayı da içeriyor. Öyle ki çok beklenen bu kripto para birimi düzenlemeleri paketi, “çevresel olarak sürdürülemez” fikir birliği mekanizmasını yasaklayan bir hüküm içeriyor.

Bu, Bitcoin’in 1 Ocak 2025’ten itibaren Avrupa Birliği içinde yasa dışı hale gelebileceği anlamına geliyor.  Bunun yanında doğal olarak işletmelerin de iş kanıtı kripto para birimleriyle ilişkili herhangi bir hizmet sunması yasaklanacak.  

Çerçevenin arkasındaki merkez sağ raportörü Stefan Berger, konuyla alakalı olarak çıkışa teklifin yeşil ışık yakılmasının “çok muhtemel” olduğunu da belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala