bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,476.01 0.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,114.30 1.11%
bnb
BNB (BNB) $ 599.11 1.82%
solana
Solana (SOL) $ 142.60 3.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520502 0.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465885 1.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14807 2.13%

Avrupa Birliği’nin AML Kuralları Kapsamı Genişliyor

avrupa birliginin aml kurallari kapsami genisliyor

Avrupa Parlamentosu son dönemde kripto para birimleri konusunda yeni adımlar atıyor. Avrupa Parlamentosu’nun kara para aklama mücadele düzenlemesinde bir dizi değişikliğin yapılması ve kapsamın genişletilmesi planlanıyor.

Avrupa Birliği’nin AML Kurallarına NFT, DeFi ve DAO Eklenebilir

Avrupa Parlamentosu üyeleri tarafından kara para aklamayla mücadele (AML) ve terörle mücadele finansmanı (CTF) yönetmeliği konusundaki konumu nedeniyle hazırlanan bir dizi değişiklik, görülen taslak rapora göre, Avrupa’nın düzenleyici ortamında büyük değişiklik yapma potansiyeli içeriyor.

avrupa birliginin aml kurallari kapsami genisliyor 2

Daha önce sektörde bir karışıklığa neden olan, barındırılmayan cüzdanlar olarak adlandırılan fonların transferine kimlik doğrulama hükümleri getiren “Seyahat” kuralı, düzenlemeden kaldırılmış gibi görünüyor. Bununla birlikte, yeni değişiklikler yönetmeliğin kapsamını merkezi olmayan özerk kuruluşları (DAO’lar), merkezi olmayan finans (DeFi) protokollerini ve geliştiricilerini ve NFT ticareti yapan insanları kapsayacak şekilde genişletiyor.

Metaverse ayrıca kara para aklama için potansiyel gerekçeler olarak hedefleniyor ve kripto varlık hizmet sağlayıcıları da 1000 euro üzerindeki işlemler için AML kurallarına uymak zorunda kalabilir. Hükümler, Parlamento gruplarından önerilen değişikliklerin, tüm farklı görüşleri kapsamaya çalışırken uzlaşma değişiklikleriyle birleştirilmesinin bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala