bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,508.28 1.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,148.50 0.77%
bnb
BNB (BNB) $ 603.84 0.62%
solana
Solana (SOL) $ 144.39 0.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524443 1.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472322 1.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150126 0.30%

Avrupa Birliği Stablecoin Mevduatlarında Değişikliğe Gidiyor

avrupa birligi stablecoin mevduatlarinda degisiklige gidiyor

Terra Blockchain ağının stablecoini olan Terra USD (UST) çöküşü sonrasında, stablecoinler hükümetler tarafından daha detaylı bir inceleme altına alınmıştı. Avrupa Birliği stablecoin mevduatlarında değişiklik yapmayı planlıyor.

Avrupa Birliği Stablecoin’lerdeki Faiz Ödemelerini Yasaklayabilir

Unstoppable Finance DeFi strateji başkanı Patrick Hansen, yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği kripto para platformlarının stablecoin mevduatlarına faiz ödemelerini yasaklamak için girişimlerde bulunuyor. Hansen’in paylaşımlarına göre, kanun koyucular algoritmik olanlar için hiçbir istisna yapılmadan, her tür stablecoin ihraç edenler için yüksek düzenleyici gereklilikler belirleyecek. Kararın Avrupa Parlamentosu, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Birliği Konseyi temsilcilerinin 30 Haziran’da yapacağı toplantıda açıklanacağı belirtildi.

Avrupa’nın kripto para düzenlemeleriyle ilgili kararlarının açıklanması beklenen toplantıda, kripto para birimlerinin düzenlenmesine ilişkin MiCA (Kripto Varlıklardaki Piyasalar) oturumlarının sonuncusu olacak. Hansen’e göre ana konular anlaşmanın tüm aşamalarını çoktan geçti ve sadece küçük noktaların netleştirilmesi üzerinde çalışmalar yürütülüyor. Bununla birlikte Avrupa Birliği Komisyonunun da NFT belirteçlerini yöneten kurallar getirmeye hazır olduğunu kaydetti. Buradaki amacın ise NFT platformlarının özel lisanslar almasını zorunlu kılarak tüketicilerin korunması olarak belirtiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala