bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,891.85 1.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,035.66 1.01%
bnb
BNB (BNB) $ 594.68 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 153.70 5.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516824 1.13%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464595 0.97%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1515 2.24%

Avrupa Birliği Kripto Çerçevesinin İlk Adımını Attı

Avrupa Birligi Kripto Cercevesinin ilk Adimini Atti

Kripto para sektöründeki düzenleyici baskısı artarken belirsizlik giderek azalıyor. Birçok ülke kripto düzenlemeleri üzerinde aktif olarak çalışırken önemli bir adım daha atıldı. Avrupa Birliği Konseyi, MiCA olarak bilinen Kripto Varlık Yönetmeliğinde Piyasalar mevzuatının tam yasal metnini onayladı.

Avrupa Birligi Kripto Cercevesinin ilk Adimini Atti 1

Avrupa Birliği İlk Kripto Düzenleyici Çerçevesini Resmî Olarak Onayladı

Kripto paralar üzerinde düzenleyici çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu çalışmalar süresince en önemli konulardan biri de şüphesiz varlıkların tanımı. Düzenleyiciler bu tanımları belirlediğinde, çalışmaların gidişatı da ona göre şekilleniyor. Son olarak Avrupa Birliği Konseyi tarafından onaylanan Kripto Varlık Yönetmeliğinde Piyasalar (MiCA) mevzuatı, kripto düzenlemeleri için oldukça önemli bir çerçeve çiziyor.

Öncelikle MiCA, kapsam olarak faaliyet gösterecek kripto cüzdanları ve borsalar için bir lisans düzenlemesi sunuyor. Diğer taraftan yatırımcının korunması açısından Terra benzeri stablecoin‘lerin yarattığı kayıpları önlemek için bir rezerv belirtme zorunluluğu getiriliyor.

Kripto para transferlerine de değinen mevzuatta kara parayı aklamayı önlemek amacıyla aracıların, müşteri kimliklerini kontrol etmeleri şartı konmuş durumda.

Bu mevzuatın yasalaşması için Avrupa Parlamentosu’nda da resmen kabul edilmesi gerektiğini belirtelim. Ancak bu onay, düzenleme çalışmaları açısında büyük önem arz ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala