bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,353.44 0.35%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,928.08 0.02%
bnb
BNB (BNB) $ 597.63 0.65%
solana
Solana (SOL) $ 144.56 1.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500248 1.24%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.43776 0.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.140915 2.52%

Avatar 2 Öncesi Fırsatçı Token’lara Dikkat!

Avatar 2 Oncesi Firsatci Tokenlara Dikkat

Kripto para sektörü oldukça hızlı bir şekilde büyüyor. Doğal olarak bu, sadece yatırımcıları ve kulanıcıları değil, dolandırıcı ve hacker’ları de kendisine çektiği anlamına geliyor. Özellikle son yıllarda bu tür olayların arttığına şahitlik ediyoruz. Son olarak gündemde kendisine sık sık yer bulan Avatar 2 de dolandırıcıların yeni maskesi olmuş durumda. Piyasada dolaşan birçok Avatar isimli altcoin, yatırımcıların varlıklarını tehdit ediyor.

Avatar

Avatar 2 Öncesi Fırsatçı Token’lara Dikkat Etmek Gerekiyor

Günümüzde bir kripto para oluşturmak 2 tuşa basmak kadar kolay. Yapmanız gereken tek şey Ethereum veya benzeri bir ağ ve token protokolü üzerinde yeni bir akıllı sözleşme oluşturmak. Doğal olarak kötü niyetli aktörler de bu tür açıkları sık sık kullanıyorlar. Elon Musk ve Donald Trump gibi aşırı büyük kitlelerin takip ettiği isimlerin yaptığı eylemler veya söylemlerden token’lar oluşturuluyor. Bu durum “kesin bunun token’ı vardır” ile arama yapan kullanıcıları kendisine çekiyor. Doğal olarak kısa bir süre içerisinde hacim elde eden bu token’lar, çoğu zaman yatırımcıların yatırımları ile birlikte ortadan yok oluyorlar.

Bunun en yakın örneğini Squid Game Token‘da yaşamıştık. Anlık olarak hacmi hızla büyüyen token, oluşturan kişilerin tüm varlıkları çekmesi ile birlikte birçok yatırımcıya zarar vermişti.

Son olarak da gündemden düşmeyen Avatar 2, birçok benzer isimli token’ın çıkmasına neden oldu. Düşük hacime sahip olduğu için çok fazla yükseliş yaşadığı sanılan bu tarz token’lar ne yazık ki bilinçsiz kullanıcıların aklını karıştırabiliyor. Bu noktada yatırımcıların bir varlığa yatırım yaparken çok daha araştırmacı ve temkinli olması önemli.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala