bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,723.07 1.27%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,110.10 0.16%
bnb
BNB (BNB) $ 585.66 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 146.03 1.59%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529889 0.48%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465061 0.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.16095 10.41%

Artiox’un Online Sanat Hacmi 7 Milyon TL’ye Ulaştı

artioxtan 7 milyon tllik online sanat hacmi

Artiox, sanat yatırımlarında Blockchain teknolojisini kullanarak, yatırımcıların istediği miktarda yatırım yapmasını sağlıyor. Keiretsu Forum Türkiye tarafından Mart 2021’de 7 milyon TL’lik değerleme alan Artiox, kuruluşunun 14. ayında, online sanat hacmi açısından yeni bir kilometre taşını geride bıraktı.

Artiox’tan 7 Milyon TL’lik Online Sanat Hacmi

Sanat eserlerine yatırım yaparken, yüksek giriş sermayesi bariyerini ortadan kaldırmaya odaklanan Artiox, 7 milyon TL değerlemenin üzerinde yatırım almasının ardından, 2.5 milyon dolar değerleme ile ara yatırım turunu da tamamladı. Bu iki yatırım süresi arasında sadece 5 ay olduğunu da belirtelim.

Artiox kurucularından Cemal Doğan konuyla ilgili şunları söyledi:

“Süreç çok hızlı ilerledi. Keiretsu Forum Türkiye bize yatırım dünyasının kapısını çok hızlı açtı. Sanat yatırımları yüzyıllardır aslında bir değer saklama aracı olarak görülüyor ve çok küçük bir zümre erişebiliyor. Biz de oyunun kurallarını değiştirmeden oyuna yeni kurallar ekledik. Pazarlama çalışmalarına hız verdik. Gerçekleştirdiğimiz son eser arzımız Picasso’ya ait bir edisyon eserdi. 130 saniyede arz edilen tüm tokenler tükenerek genel satışı tamamlandı.”

artioxtan 7 milyon tllik online sanat hacmi 2

Tüm dünyada 3 trilyon dolar seviyesinde sanat varlığı olduğunu söyleyen Doğan, yıllık 64 milyar dolarlık sanat marketi döndüğünü de sözlerine ekledi. Bunun online tarafı ise sürekli büyüyen bir trend.

2024 yılına kadar beklentiler, tüm dünyada 9.1 milyar dolarlık online sanat market hacminin oluşması. Doğan, burada pandeminin de etkisi olduğunu söyleyerek; “Pandemiyle birlikte dünya genelinde 2020 yılında 12 milyar dolarlık online sanat market hacmi gerçekleşti. Artiox ile bunu daha da hızlandıracağız” dedi.

Konuyla ilgili yorumlarını paylaşan bir diğer isim de Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Duygu Eren oldu.

Eren konuşmasında, “‘Nasıl yatırım alabilirim? veya ‘Neden yatırım alamadım?‘ sorularıyla çok karşılaşıyoruz. Girişimci para yakarak büyüyor. O girişimcinin satış yapabilmesi, yurt dışına çıkabilmesi için veya bazen ekibini kurması için yatırım almaya ihtiyacı var. Bize başvuru yapılıp, ilk girişim tarama toplantısında yatırımcılarımızla bir araya geldiğimiz süreçten sonraki kurul toplantısına kadar geçen zaman var. Bütün bu adımları 5-6 hafta içerisinde kapatmayı hedefliyoruz. Çünkü girişimciyi oyalamak veya o kapıyı ucu açık bırakmak gibi kimsenin bir lüksü yok. Biz de daima bu farkındalıkla hareket ediyoruz.” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala