bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,794.09 1.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.61 0.53%
bnb
BNB (BNB) $ 598.33 0.87%
solana
Solana (SOL) $ 141.88 1.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519128 0.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466061 0.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148194 0.35%

Arjantin’de Yasadışı Kripto Madenciliği Operasyonu

arjantinde yasadisi kripto madenciligi operasyonu

Hükümetler bazı kripto madenciliği faaliyetlerine izin veriyor olsa da yasadışı kripto para madenciliği konusunda sert politikalar uyguluyor. Arjantin, ülkede yapılan yasadışı kripto madenciliği faaliyetlerin için operasyon düzenledi.

Arjantin’de Yasadışı Madencilik Operasyonunda 40 Tutuklama

Arjantin’in vergi toplama ajansı (AFIP), Buenos Aires eyaleti hükümeti ile birlikte, yasadışı bir kripto para madenciliği operasyonunun ortadan kaldıran 70 baskın gerçekleştirdi.

arjantinde yasadisi kripto madenciligi operasyonu 2

Yürütülen operasyon kapsamında yetkili makamlar tarafından yapılan açıklamada, 40 kişi tutuklandı. AFIP, kripto madenciliği için kullanıldığı iddia edilen bir tesis buldu. Bu tesise yapılan baskında, kripto madenciliği için kullanılacak araçlarla birlikte önemli nakit paranın ele geçirildiği aktarıldı.

Eylül ayı içinde AFIP, kripto operasyonlarını incelemeye ve kayıtsız kripto madencilerini aramak için ülke genelinde baskınlar düzenlemeye başlamıştı. Bununla birlikte dünya genelinde yaşanan enerji sorunları Arjantin’i de olumsuz etkilemişti.

Yaşanan sıkıntılarla birlikte Arjantin’de enerji kesintileri yaşanmış ve ülkede yasal kripto para madencilik şirketlerine güç verilememişti. Yaşanan bu durumda birlikte ülkede faaliyet gösteren kripto para madenciliği şirketlerinin gelirleri önemli bir oranda düşmüştü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala