bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,584.77 3.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,090.12 2.06%
bnb
BNB (BNB) $ 587.52 4.02%
solana
Solana (SOL) $ 135.16 6.31%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513866 1.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451392 4.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144099 4.16%

Arjantin Kripto Yatırımları İnovasyon Merkezi’nde Tartışacak

arjantin kripto yatirimlari inovasyon merkezinde tartisacak

Arjantin Ulusal Menkul Kıymetler Komisyonu (CNV) kripto para birimlerini ve fintech yatırımları tartışıp bu alanlarda ilerlemek için inovasyon merkezi kurdu. Arjantin’in yeni girişimi, devlet ve bu alanda çalışmalar yapan şirketler arasında bir köprü olacak.

Arjantin Kripto Yatırımları Tartışmaya Açıyor

Ulusal Menkul Kıymetler Komisyonu piyasaya yeni fintech ve kripto para temelli yatırım araçlarının gelişini kolaylaştırmak için harekete geçti. Kurum bu ürünlerin piyasaya sürülmesi için karşılaması gereken şartlar hakkında bilgi alışverişinde bulunmak ve özel yatırımcılara şartları iletmek için bir inovasyon merkezini hayata geçirdi.

arjantin kripto yatirimlari inovasyon merkezinde tartisacak 2

Konu hakkında açıklama yapan Ulusal Menkul Kıymetler Komisyonu başkanı Andres Consentino girişimin geleceği konusunda iyimser olduğunu belirterek şunları söyledi:

Sektörle birlikte çalışarak bu konularda bir düzenleyici ve politika çerçeveleri oluşturmak için sorumluluk alıyoruz.

Arjantin’in bu girişimi hayata geçirme sebeplerinden birisi kripto para birimlerinin bir yatırım aracı olarak kullanılmaya başlanmasından beri artan kripto para dolandırıcılığı sayısı. Consentino konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bu girişimle birlikte kripto varlıklarda yaşanan ve yatırımcıları olumsuz etkileyen durumları ortadan kaldırarak yatırımcılarımızı korumayı amaçlıyoruz.

Son olarak uzmanlar, Arjantin’in yeni inovasyon merkezinin ülkenin kripto dünyasına açılan kapısı olabileceğini belirtiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala