bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,728.07 1.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,320.83 2.18%
bnb
BNB (BNB) $ 603.91 1.82%
solana
Solana (SOL) $ 142.83 1.45%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51894 0.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469799 1.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150108 1.53%

Analist net: Bitcoin, halving öncesi hareketini tamamladı

bitcoin dusus analiz

Tarihsel döngü üzerinden yaptığı analiz ile Bitcoin (BTC) düzeltmesini önceden bilen Rekt Capital, analiziyle ilgili yeni bir yorum yaptı. Analist, halving (yarılanma) öncesi boğa koşusunun bittiğinin sinyalini verdi.

Tutarlı analizleriyle kripto para sektöründe yer edinen Rekt Capital, 14 Mart tarihinde yaptığı “Tehlikeli Bölge” analiziyle dikkatleri üzerine çekmişti. Analist oluşturduğu BTC grafiği üzerinden önceki halving döngülerini ele aldı.

Her halving döngüsünde bir geri çekilme yaşandığına dikkat çeken Rekt Capital, mevcut BTC düşüşünü değerlendirdi. Rekt Capital, halving öncesi boğa koşusunun tamamladığını söyleyerek dikkatleri üzerine çekti.

btc analist

Bitcoin halving analizi ne anlatıyor?

Düzeltme çanlarını çalan Bitcoin (BTC) için kripto analistleri sahaya çıktı. Birçok analist düşüşün daha da şiddetleneceğini düşünürken, bazı analistlerin yükseliş sinyali vermesi dikkat çekti. Peki halving (yarılanma) öncesi BTC’de neler oluyor?

Karamsar bir havaya bürünen kripto piyasası, popüler analist Rekt Capital’in halving analizine odaklanmış durumda. Rekt Capital, 14 Mart tarihinden bu yana BTC için düzeltme beklentisini dile getiriyor.

Analistin paylaşımından bu yana BTC’de yüzde 15’lik bir düşüş gerçekleşti. Geçtiğimiz gün de gündeme düşen analiz, BTC’nin önceki halving döngülerini ele alıyor. Analist, 14 Mart tarihinde BTC’nin yavaş yavaş ön halving öncesi düzeltmeyi temsil eden tehlike bölgesine yaklaştığını belirtmişti.

Rekt Capital’in X üzerinden yaptığı paylaşıma göre, BTC resmi olarak döngüsel yarılanma öncesi geri çekilmenin başladığı tehlike bölgesine giriş yaptı. Analist, böylelikle yarılanma öncesi boğa koşusunun tamamlandığının da altını çizdi.

Analiste göre, mevcut çekilme 2022 yılındaki ayı piyasasının dip bölgesinden bu yana en büyük beşinci düşüş oldu. Tüm geri çekilmelerde yüzde 20’nin biraz üzerinde derinlik yaşandı. Mevcut düşüşte ise BTC’nin geri çekilme oranı yüzde 17 oldu.

Döngü oransal olarak tamamlanmak üzere olsa da tarih olarak henüz yeni başlamış görünüyor. Rekt Capital geri çekilmenin tamamen olgunlaşması için minimum iki-üç hafta gerektiğini dile getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala