bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,597.97 3.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,003.10 2.79%
bnb
BNB (BNB) $ 564.86 3.05%
solana
Solana (SOL) $ 140.24 8.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521033 1.86%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458041 3.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133963 6.87%

Amazon Web Hizmetleri Başkan Yardımcısı, Web 3.0 Şirketine Geçti

amazon web hizmetleri baskan yardimcisi web 3 0 sirketine gecti

Web 3.0 son dönemlerin en önemli konuları arasında yer alıyor. Özellikle şirketler bu alanda büyük yatırımlar yaparken, dev şirketlerin yöneticileri de bu alana kaymış durumda. Son olarak Amazon Web Hizmetleri Başkan Yardımcısı Sandy Carter da Web 3.0 girişimi olan Unstoppable Domains ekibine katıldı.

2018’de başlatılan bu girişim, kendisini merkeziyetsiz bir web’e açılan bir ağ geçidi olarak tanımıyor.

Sandy Carter

AWS’nin Başkan Yardımcısı Artık Web 3.0 için Çalışıyor

AWS‘de yaklaşık beş yıl çalışan Carter, bundan sonra yeni şirkete katılacak ve Unstoppable’ı daha fazla geliştiriciye ulaştırma hedefiyle şirketin iş ortaklıklarından sorumlu olacak. Carter ayrıca, yönetim kurulunda yer aldığı Girls in Tech ile bir “Women of Web3” organizasyonu oluşturmak için olası bir ortaklık içinde çalışıyor. 

Ek olarak Unstoppable Domains, şu anki ana odak noktalarının NFT alan adları olsa da, bu dijital kimlik biçiminin oyundan eğitime ve hatta sağlık kayıtlarına kadar uzanan alanlara uygulanabileceğini belirtiyor.

Son olarak Carter konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Merkeziyetsizliğin tüm amacı, artık başka bir şirketin bilgilerinizi tutmaması, onun yerine sizin sahip olmanız, kontrol etmeniz, ne zaman satmak istediğinize ve ne zaman saklamak istediğinize karar vermenizdir.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala