bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,634.05 0.88%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.16 1.20%
bnb
BNB (BNB) $ 598.39 2.40%
solana
Solana (SOL) $ 142.10 3.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521198 1.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46427 1.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147851 2.48%

Affinidi, Web 3.0’ı Finansal Hizmetlere Getirmek için Adım Attı

affinidi web 3 0i finansal hizmetlere getirmek icin adim atti

Singapur devletine ait yatırım şirketi Temasek tarafından kurulan Affinidi, Web 3.0 blok zincirinden yararlanarak Güneydoğu Asya’da milyonlarca küçük ve orta ölçekli işletmelere hizmet etmeyi amaçlayan “Finnovate” adlı yeni bir iş biriminin başlatıldığını duyurdu.

Affinidi Başlattığı Yeni İş Birimi Web 3.0 Getirmek için Çalışıyor

Affinidi tarafından başlatılan Finnovate iş birimi, yetersiz banka teknolojisine sahip bireylerin ve işletmelerin finansal hizmetlere erişmesine yardımcı olmak için başlatıldı. Finnovate, özellikle merkezi olmayan protokoller ve doğrulanabilir kimlik bilgileri (VC’ler) gibi Web 3.0 teknolojilerini kullanmak için bankalar, sigortacılar, varlık yöneticileri ve düzenleyiciler dahil olmak üzere finansal hizmetler sektörüyle ortaklık kuruyor.

Affinidi Finnovate’in teknolojisi, bireylerin ve işletmelerin doğrulanabilir kimlik bilgilerini (finansal kayıtlardan sağlık kayıtlarına ve eğitim sertifikalarına kadar bilgileri temsil etmek için kullanılabilecek dijital sertifikalar) kullanmalarına izin verecek.

affinidi web 3 0i finansal hizmetlere getirmek icin adim atti

Ayrıca belge eksikliğinden kaynaklanan bankacılık engelini ortadan kaldıracak. Bireyler dijital kimlikleri üzerinde kontrole sahip olacak ve temeldeki dağıtılmış defter teknolojisi, finansal kurumların çok ihtiyaç duyulan finansal hizmetleri sağlamak için gerekli verileri doğrulaması için hızlı, şeffaf, değişmez ve kurcalamaya dayanıklı bir yol sağlayacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala