bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,584.04 1.71%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,121.06 1.36%
bnb
BNB (BNB) $ 600.66 2.33%
solana
Solana (SOL) $ 142.30 4.53%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522889 1.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464909 2.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14847 2.78%

AB’nin Yaptırımları Ekonomiyi ve Kripto Paraları Nasıl Etkileyecek?

Çiğdem Ceylan’ın sunumuyla ekonomi, blockchain ve kripto para sektöründeki haberleri ele aldık. AB’nin Rusya yaptırımı, Rabinhood’un kripto cüzdanını duyurması, Swift-Chainlink ortaklığı, Walmart ile roblox ortaklığını konularını ve daha fazlasını Kripto Bülten’de ele aldık.

Nelerden Bahsedildi?

ABD merkezli komisyonsuz borsa platformu Robinhood, kripto alanında genişlemeye devam ediyor. Şirket iOS ortamındaki 10.000 kullanıcısı için yeni self-custody kripto cüzdanını beta olarak kullanıma sundu.

Sınır ötesi ödemelere izin veren bankalar arası mesajlaşma sistemi SWIFT, bir ilk kavram kanıtı olarak bir zincirler arası birlikte çalışabilirlik protokolü üzerinde Blockchain ağlarına verileri sağlayan Chainlink ile ortaklık kurdu.  

Alışveriş devi Walmart, Roblox ile ortaklık kurarak, web3 alanında genişleme planlarına devam ediyor. Kurulan ortaklıkla birlikte, Walmart, metaverse dünyasına girdi. 

Walmart, Walmart Land ve Walmart Universe of Play’i başlatarak, alışveriş yapanları ve tüketicileri etkilemek için iki yeni deneyim başlattı. 
Ünlü iş dünyası yayını Forbes tarafından hazırlanan ve her yıl düzenli olarak açıklanan “ABD’deki en zengin 400 ismin” yer aldığı listenin 2022 edisyonu yayımlandı. Forbes 400 listesinde Tesla CEO’su Elon Musk ilk sırada yer aldı. 

Elon Musk, hem profesyonel hem de kişisel hayatındaki tüm kargaşaya rağmen Tesla hissesindeki yüzde 11’lik artış ve SpaceX için yeni fonlar sayesinde bu yıl tahmini olarak geçen seneye göre 60,5 milyar dolar daha zengin.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala