bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,840.10 1.12%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,139.65 0.46%
bnb
BNB (BNB) $ 602.56 2.17%
solana
Solana (SOL) $ 143.29 2.26%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527014 0.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466118 1.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149362 1.68%

ABD’nin Tartışmalı Kripto Para Vergi Tasarısında Değişiklik Önerildi

abdnin tartismali kripto para vergi tasarisinda degisiklik onerildi

Perşembe günü senatörler Mark Warner ve Rob Portman, Senato’nun altyapı tasarısının kripto para birimi hükmünde daha önceki değişikliğe rakip bir değişiklik sundu.

Buna göre tasarı, proof of work madenciliği veya bireylerin dijital varlıklara erişim sağlayan özel anahtarları kontrol etmesine izin veren donanım veya yazılımların satışı hariç, kapsam bakımından sınırlı.

Washington merkezli düşünce kuruluşu Coin Center’ın genel müdürü Jerry Brito Perşembe akşamı bir attığı tweet’te, değişikliği “feci” olarak tanımladı. “Ve yazılım geliştiricileri için hiçbir şey yapmıyor. Saçmalık!”

Senatörler Ron Wyden, Cynthia Lummis ve Pat Toomey madencilerin, node operatörlerinin, geliştiricilerin ve diğer gözetim dışı kripto para endüstrisi katılımcılarının kripto vergi raporlama hükmünden muaf olmasını sağlamak için Perşembe günü erken saatlerde değişiklik teklifinde bulundu.

Biden yönetimi, Perşembe günü geç saatlerde Twitter’da paylaşılan ve Beyaz Saray Basın Sekreter Yardımcısı Andrew Bates’e atfedilen bir açıklamada “uzlaşma” dediği şeye destek verdi.

Wyden, rakip değişikliğin “proof of work olarak adlandırılan, iklime en çok zarar veren kripto para teknolojisi biçimi için hükümet onaylı bir güvenli liman sağladığını ve bu değişikliği ilerletmenin iklim ve inovasyon için bir hata olacağını” tweet’ledi.

Lummis ise şu ifadeleri kullandı:

“Bizim değişikliğimiz madencileri, donanım ve yazılım geliştiricileri koruyor. Diğeri korumuyor. Seçim açık.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala