bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,706.60 2.85%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,387.57 5.99%
bnb
BNB (BNB) $ 531.25 4.85%
solana
Solana (SOL) $ 187.71 5.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.618891 1.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.628396 6.20%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.136454 9.93%

Paylaş

ABD’li Enerji Şirketi Bitcoin Madenciliğini Araştırıyor

abdli enerji sirketi bitcoin madenciligini arastiriyor

Kripto para birimleri dünya genelinde benimsenmesini artırırken, kripto madenciliği de artmaya devam ediyor. ABD’nin en büyük ikinci enerji şirketi Duke Energy’nin, Bitcoin madenciliği ile ilgilendiği aktarıldı.

Duke Energy Bitcoin Madenciliği İle İlgileniyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük ikinci enerji şirketi Duke Energy, yeni faaliyetler için Bitcoin madenciliğini araştırmaya başladığı aktarıldı. Şirketin lider oranları ve düzenleyici strateji analisti Justin Orkney, katıldığı bir podcastte şirketin Bitcoin madenciliğine yönelik araştırmalarını doğruladı ve sonuçların madencilerin şebekeye nasıl dahil edileceğini keşfetmeye odaklandıklarını belirtti. Şirketin konu hakkında raporu yayımlanmadan önce Orkney, şirketin çeşitli seviyelerde madencileri içeren test çalışmaları yapmak için farklı enerji kaynaklarıyla sağlanan mikro şebekesinden yararlanacağını dile getirdi. Orkney açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Genel müşteri aşamalandırma kavramlarını araştırıyoruz. Talep yanıt işlevselliğine yönelik bir gözle Bitcoin madencilik kapasitesini sistemimize dahil etme konusunda bir Bitcoin talep yanıt çalışması üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Bir teknoloji testi yapmayı planlıyoruz.

abdli enerji sirketi bitcoin madenciligini arastiriyor 2

Orkney’e göre şirket, hali hazırda kış zirvesi için bir talep yanıt raporu üzerindeki çalışmalarını tamamladı ve odak noktasının Bitcoin olduğu aktarıldı. Özellikle, bir yanıt işlevi, elektrik güvenilirliğini korurken, şebekede azalan talebin bir parçası olarak, yoğun kullanım mevsimlerine yanıt olarak tüketicilerin elektrik kullanımı değişiklikleri gerekiyor. Son olarak şirketin küçük ölçekli birkaç Bitcoin madencilik tesisine güç sağladığını belirtelim.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Yanıt verin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala