bitcoinBTC/TRY
751.634,73 TL 1,76%
ethereumETH/TRY
45.511,19 TL 0,58%
tetherUSDT/TRY
27,47 TL 0,04%
bnbBNB/TRY
5.861,19 TL 0,53%
xrpXRP/TRY
14,16 TL 0,03%
usd-coinUSDC/TRY
27,47 TL 0,10%
staked-etherSTETH/TRY
45.459,27 TL 0,71%
solanaSOL/TRY
650,69 TL 0,59%
cardanoADA/TRY
7,17 TL 0,27%
dogecoinDOGE/TRY
1,69 TL 0,94%

Paylaş

ABD’de tarım dışı istihdam rakamları açıklandı

ABD'de tarım dışı istihdam rakamları açıklandı

Piyasaların merakla beklediği tarım dışı istihdam verileri açıklandı. Tarım dışı istihdam 187 bin ile beklentilerin altında artış gösterdi. Beklentiler 200 bin civarında artış göstermesi yönündeydi.

ABDde tarim disi istihdam rakamlari aciklandi2

ABD istihdam verileri belli oldu

Piyasaların odaklandığı ABD istihdam verileri belli oldu. Tarım dışı istihdam 200 bin ile beklentilerin altında artış gösterdi. İşsizlik, yüzde 3,5 ile tahminlere paralel geldi. Ortalama saatlik kazançlar da önceki aya yüzde 0,4 artış kaydetti. Beklenti artışın yüzde 0,3 olması yönündeydi. Ortalama kazançlardaki yıllık bazda beklentiler üzerinde yüzde 4,4 artış gösterdi.

İstihdam verileri, Fed‘in gelecek dönem politikalarını açısından önem taşıyor. Saatlik kazançlarda yavaşlama kaydedilmesinin faiz politikasının hedeflenen etkilere yol açtığına işaret edebilir. ADP özel sektör istihdamı verisi de temmuz ayında 324 bin artışla piyasadaki sıkılığın sürdüğünün sinyalini vermişti.

Geniş tanımlı işsizlik oranı yüzde 6,9’dan yüzde 6,7’ye geriledi. Ortalama saatlik kazançlarda aylık bazda yüzde 0,42 artış olurken, yıllık artış yüzde 4,36 seviyesinde açıklandı. ABD’de iş gücüne katılım oranı yüzde 62,6 seviyesinde kaldı. Tarım dışı istihdam haziranda 209 bin artış göstererek, beklentilerin altında açıklanmıştı. İşsizlik oranı ise yüzde 3,7’den yüzde 3,6’ya inmişti.

Etiketler:
Göker Bilgiç

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı. Bu sürenin son 3 aylık kısmı Dünya kadrolarınca yayın hayatına başlayan Ekonomi gazetesinde geçti. Bazı dergi ve haber platformları ile reklam ajanslarında yine editör veya metin yazarı olarak mesai harcadı. 2018 yılında blockchain ve kripto paralar ile tanıştı. 2023 yılı Ocak ayından bu yana Btchaber.com'da editör olarak görev yapıyor. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema programında lisansüstü eğitimine devam ediyor.

Yanıt verin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
No coins selected
Bağlantıyı kopyala