bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,597.31 0.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,161.82 0.85%
bnb
BNB (BNB) $ 614.69 1.00%
solana
Solana (SOL) $ 145.23 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525991 0.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47094 0.93%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151829 0.49%

ABD’de Artan Enflasyona Rağmen, Bitcoin (BTC) Düşüş Gösteriyor

btc22

ABD’de paylaşılan verilere göre, tüketici fiyat endeksi son 12 yılın en büyük artışını kaydetti. Ancak buna karşın Bitcoin’in (BTC) değerinde de düşüş yaşanıyor.

Tüketici fiyat endeksi, Nisan 2020’den bu yana %4.2 oranında artmış durumda. ABD Çalışma Bakanlığı’nın verilerine göre Eylül 2008’den bu yana en büyük artış yaşandı.

Enflasyonun tüm bu artışına rağmen, Bitcoin’in değerinde de düşüş söz konusu. Dev kripto para yalnızca bugün %5 oranında değer kaybederken, geçtiğimiz ay ise %10 oranında düşüş yaşamıştı.

Enflasyon Artarken Bitcoin’in Düşmesi Normal mi?

Bitcoin, kıt bir yapıya sahip olmasından ötürü, enflasyona karşı güvenli bir liman olarak görülüyor. Bitcoin herhangi bir fiat para aksine sınırsız bir biçimde basılamaz. Ancak Federal Rezerv, oldukça yüksek miktarlarda dolar basmaya devam ediyor. Bu da enflasyonun artmasındaki en önemli faktörlerden bir tanesi.

Bununla beraber Bitcoin, hala spekülatif bir yatırımdır ve piyasalar konusunda endişeler olduğunda elden çıkarılabilir.

Küresel finans piyasalarının kötü gitmesi durumunda, Bitcoin de diğer tüm şeyler gibi değer kaybına uğrayabilir. Pandeminin ilk ortaya çıktığı zamanlarda yaşanan çöküşün ardından Bitcoin, geleneksel piyasalara daha yakın bir grafik çizmeye başladı. S&P 500 ile Bitcoin arasındaki korelasyonun her geçen gün arttığına tanık oluyoruz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala