bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,132.92 2.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,124.45 0.73%
bnb
BNB (BNB) $ 595.01 2.74%
solana
Solana (SOL) $ 136.57 5.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519736 1.64%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460167 2.91%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146747 2.84%

ABD Senatosu Yeni Yasayı Onayladı, Gözler Kriptoda

ABD Senatosu Yeni Yasayi Onayladi Gözler Kriptoda

Kripto para düzenleme çalışmaları küresel olarak devam etse de netlik konusundaki sis hâlen devam ediyor. Düzenleyicilerin en büyük korkularından biri olan düzenleyici arbitrajı ise gün geçtikçe önemli bir hâl alıyor. Ne yazık ki kripto odaklı onaylanmış küresel bir yasa çalışması hâlen yapılabilmiş değil. Ancak kısa bir süre önce Enflasyonu Düşürme Yasası, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in de oyuyla çoğunluk sağlanarak geçti. Bu yasanın dolaylı yoldan kriptoya etki etmesi durumu ise yatırımcıları harekete geçirdi.

ABD Senatosu Yeni Yasayı Onayladı, Gözler Kriptoda

ABD, Enflasyon Odaklı Yasayı Onayladı, Kriptoya Etki Etmesi Bekleniyor

Kripto para sektörü günümüzde artık öyle bir deva boyutlara ulaştı ki, küresel piyasalar, Fed açıklamaları ve enflasyon verilerinden dâhi etkilenir hâle geldi. Bunun arkasındaki en büyük sebeplerden biri de artık kriptoların kısıtlı bir kesim içerisinde kullanılan farklı bir yatırım türünden ziyade, geniş kitleli yatırım şirketleri ve yatırımcılar için bir alternatif olarak görülmesi. Doğal olarak bu durumda, açıklanan enflasyonun kriptoya etki etmesi gibi enflasyon önlemlerinin de etki etmesine neden oluyor.

Uzmanlar ise bu noktada yeni enstrümanların kripto odaklı da pozitif etkilerinin yakın dönemde görülmeye başlayacağını düşünüyor. Özellikle Terra’nın ekosistem çöküşü sonrası piyasalarda kritik bir döneme girişmişti. Piyasaların bu yasa ile birlikte yeniden düzene sokulmaya çalışılması, uzmanlara göre Bitcoin başta olmak üzere kripto piyasaları için de önemli bir faktör.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala