bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,820.10 0.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,330.98 2.50%
bnb
BNB (BNB) $ 605.54 1.94%
solana
Solana (SOL) $ 143.23 0.95%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52069 0.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470504 1.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150599 1.78%

ABD, seçimler öncesi yapay zekaya odaklandı

yapay zeka abd seçimleri

ABD Federal Seçim Komisyonu, yapay zeka ile oluşturulan siyasi reklamları düzenleyecek bir dilekçeyi oy birliğiyle kabul etti. Geçtiğimiz gün kabul edilen bu dilekçeye göre, yapay zeka aracılığıyla oluşturulan derin sahtekarlıkları önlemesi hedefleniyor.

ABD, önümüzdeki yıl büyük bir seçime girecek. Bu seçimde, ülkenin yeni yönetimi ve başkanı belli olacak. ABD’nin hazırlandığı 2024 seçimleri öncesi ise kripto ve yapay zeka gündemde yer alıyor. California’da kripto aracılığıyla bağış alan siyasilerin denetlenmesi konuşulurken, bir başka hamle de ABD Federal Seçim Komisyonu‘ndan geldi. Komisyon, yapay zekanın siyasi kullanımını düzenlemeyi oy birliğiyle kabul etti.

abd seçimleri

ABD Federal Seçim Komisyonu, yapay zekayı ele aldı

ABD Federal Seçim Komisyonu, yaklaşan 2024 seçimleri öncesinde yapay zekanın kullanım durumlarının düzenlenmesi için harekete geçti. Komisyon, yapay zeka ile oluşturulan siyasi ürünlerin düzenlenmesi ile ilgili bir dilekçeyi oy birliğiyle kabul etti.

Dilekçe, 2024 seçimleri öncesinde siyasi aktörlerin yapmadıkları şeyleri yapan ve söylenenleri tasvir etmek için yapay zekayı kullanan çalışmaları kapsıyor. Bu sayede, yapay zekanın siyasi amaçla manipülasyon aracı olarak kullanılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Dilekçenin arkasında yer alan isimlerden birisi olan Public Citizen‘in başkanı Robert Weissman, yapay zeka ile oluşturulan siyasi ürünleri demokrasi için önemli bir tehdit olarak değerlendirdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Weissman, “FEC’in sahtekarlıkları yasaklamak veya yapay zeka güdümlü yanlış argümanları önlemek için yetkisini kullanmalı.” dedi.

Weissman, seçim reklamlarındaki derin sahtekarlıkların ve yapay zeka ile oluşturulan aldatıcı kullanımların acil bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini savundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala