bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,822.30 2.31%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,962.60 0.94%
bnb
BNB (BNB) $ 590.53 1.26%
solana
Solana (SOL) $ 141.46 2.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.511466 1.81%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.448906 1.92%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144134 2.55%

‘Terör finansmanında kripto suçlanmamalı’

Temsilciler Meclisi Kripto Duzenlemesi Icin Harekete Geciyor

ABD Temsilciler Meclisi’nde kripto suçları masaya yatırıldı. Finansal hizmetler alt komitesinde kripto suçları ve blokzincir kullanımları konusunda bir oturum düzenlendi. ‘Kripto suçları bağlamında: Dijital varlıklardaki yasadışı faaliyetin ortadan kaldırılması’ başlıklı oturum iki partili bir yapıya ev sahipliği yaptı. Söz konusu oturum Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Dijital Varlıklar, Finansal Teknoloji ve Kapsayıcılık Alt Komitesi tarafından düzenlendi.

‘Önyargılar kenara bırakılmalı’

Komite Başkanı French Hill, konuşmasına Hamas’ın bağış toplamak için kripto kullandığına ilişkin bir makaleye atıfta bulunarak başladı. Hill, “Terör finansmanı için telefon, internet ve kripto suçlanmamalı” ifadesini kullandı. Komite üyesi Stephen Lynch de önyargıların kenara bırakılması gerektiğine dikkat çekti.

Oturumda kripto varlıkların kötüye kullanımını durdurmak için uluslararası iş birliğine vurgu yapıldı. Kamu-özel sektör iş birliğine duyulan ihtiyaç dile getirildi. Çalışmaya Consensys ve Chainalysis temsilcileri, adli tıp uzmanları ve avukatlar da katıldı. İyi hazırlanmış mevzuata duyulan ihtiyaç oturumun gündem maddesi olurken, blokzincir dedektifliğinin incelikleri anlatıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala