bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,921.13 1.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,142.14 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 602.38 2.51%
solana
Solana (SOL) $ 143.28 2.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527758 0.83%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466566 1.99%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149766 2.26%

ABD Kongre Üyesi Stablecoin Odaklı Yasa Tasarısı Hazırlıyor

ABD Kongre Üyesi Emmer Stablecoin Odakli Yasa Tasarisi Hazirliyor

Küresel olarak kripto paralardaki düzenleme ihtiyacı ve Biden’ın kararnamesi, regülasyon çalışmalarını hızlandırmış durumda. Bu konuda birçok ülke çalışmalarını sürdürürken bir gelişme de ABD Kongre üyesi Tom Emmer tarafından geldi. Emmer, temettü üreten stablecoin‘leri ayrıntılı olarak ele alan bir mevzuat üzerinde çalıştığını belirtti.

ABD Kongre Üyesi Stablecoin Odaklı Yasa Tasarısı Hazırlıyor

ABD Kongre Üyesinden Stablecoin Odaklı Yasa Tasarısı

Merkez Bankası Dijital Para Birimlerine (CBDC) olan benzerliği ve kullanım açısındaki kolaylığı sebebiyle stablecoin’ler oldukça öneli bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bu durum beraberinde düzenleyicilerin endişesini de getiriyor. Bu konuda en önemli düzenleyicilerden biri ise şüphesiz SEC oluyor. ABD Kongre Üyesi Tom Emmer ise stablecoin’lerin SEC’in denetimi altına olduğu bir yasa tasarısı üzerine çalışıyor.

Tasarının tartışma taslağı incelendiğinde, temettü bileşeni içeren stablecoin’lerin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na kaydolması gerektiği vurgusu dikkat çekiyor.

Ek olarak stablecoin’lerin düzenle olasılığı, son zamanlarda kripto odaklı mevzuat için en büyük öncelik olmuş durumda. Biden yönetiminin mali düzenleyicileri, varlığa dayalı stablecoin ihracını banka benzeri kurumlarla sınırlamak için baskı yapıyor. Bu da düzenleyiciler üzerine baskı yaratıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala