bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,071.17 0.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,150.26 0.62%
bnb
BNB (BNB) $ 590.57 0.20%
solana
Solana (SOL) $ 147.48 0.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529811 1.24%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460158 1.66%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.16109 2.65%

ABD Hazinesi’nden Rus vatandaşına dijital varlık suçlaması

united states department

Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Dairesi (OFAC), dijital para kullanarak Rus zenginler için para akladığı gerekçesiyle bir Rus vatandaşına yaptırım uyguladı.

Hazine Müsteşarlığı’nın terörizm ve mali istihbarattan sorumlu müsteşarı Brian E. Nelson konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“ABD ve uluslararası finans sistemini, dijital varlıklar ekosistemindeki yasa dışı finansal risklerin yanı sıra bu teknolojiden yararlanmaya çalışanlara karşı korumaya devam ediyoruz.”

Yetkililer, Ekaterina Zhdanova isimli kişinin Rusya’daki bir müşterisinin servetini gizlemesine yardım ettiğini ve daha sonra yasa dışı bir biçimde gayrimenkul satın alarak 2,3 milyon doları Batı Avrupa’ya aktardığını ifade etti.

Hazine Müsteşarlığı, bu tip faaliyetlerin ABD yaptırımlarından kaçınmak için kullanıldığına dikkat çekti.

Rus borsası kullanıldı

Yetkililer, Zhdanova’nın OFAC tarafından tespit edilen Rusya merkezli kripto para borsası Garantex Europa OU’yu kullandığını belirtti.

Müsteşarlık, Zhdanova’nın dünyanın birçok yerinde faaliyet gösteren Rus oligarklar için dijital para transferleri gerçekleştirdiğini ve oligarklar adına BAE’ye 100 milyon dolar para taşınmasında yardımcı olduğunu vurguladı.

“Zhdanova, bu hizmetleri aracılığıyla müşterilerine BAE vergi mukimliği, kimlik kartı ve banka hesabı sağladı.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala