bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,911.93 0.13%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.72 0.95%
bnb
BNB (BNB) $ 577.96 0.29%
solana
Solana (SOL) $ 173.29 3.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521251 0.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482398 0.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153271 1.34%

ABD Hazinesi, fentanil kaçakçılığıyla bağlantılı bir Ethereum cüzdanının peşine düştü

Treasury Says New Only Way To Fully Contain Stablecoin Risks

ABD Hazine Bakanlığı, kriptonun yasa dışı kullanımına ilişkin çalışmalarını sürdürüyor

Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Dairesi (OFAC), Meksika’daki Sinaloa Karteli’nin bir üyesinin fentanil kaçakçılığıyla bağlantılı olan Ethereum cüzdanına yaptırım uyguladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Sinaola karteli üyeleri ve çeşitli kaçakçılar da dahil olmak üzere 10 kişiye yaptırım uygulandı.

Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Hazine Müsteşarı Brian E. Nelson, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Hazine, ABD’yi rahatsız eden opioid halk sağlığı krizini ele almaya yönelik hükümet çabasının bir parçası olarak yasa dışı fentanil kaçakçılığının durdurulmasına öncelik veriyor”

Dijital paralar kullanıldı

Yapılan açıklamada, Jimenez Castro’nun ABD’den gelen yasa dışı fentanil satışlarından elde edilen gelirleri Meksika’daki Sinaola Karteli liderlerine aktarmak için dijital paraların da kullanıldığı ifade edildi.

“Jimenez Castro, ABD’de yer alan kuryelere, ABD’den nakit alıp doğrudan Chapito’lara ödeme yapmak ve fentanil üretimine yeniden yatırım yapmak için çeşitli dijital para cüzdanlarına para yatırma talimatı verdi”

Hazine’nin bu yaptırımıyla birlikte Castro’nun Ethereum cüzdanının ABD’li kişilerle işlem yapmasının önüne geçmiş oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala