bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,132.38 0.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,930.06 0.64%
bnb
BNB (BNB) $ 592.98 0.44%
solana
Solana (SOL) $ 145.15 0.09%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504323 0.15%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.440491 0.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.142537 1.00%

ABD Hazine Bakanı’na Göre Yüksek Enflasyon Geçici Değil

abd hazine bakanina gore yuksek enflasyon gecici degil

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Janet Yellen, senatörlerin enflasyonla ilgili sorularını yanıtladı. Yellen, 1.9 trilyon dolarlık Biden’ın yardım planını yeniden savundu.

Hazine Bakanı Enflasyonun Geçici Olmayabileceğini Söyledi

Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD’li milletvekillerine, geçim fiyatlarındaki artışla ilgili açıklamalarda bulundu. Yellen açıklamasında, enflasyonun muhtemelen yüksek kalacağını ve geçen yıl yaşanan büyük fiyat artışlarının geçici olarak nitelendirilmemesi gerektiğini dile getirdi. Senato Finans Komitesi oturumunda açıklama yapan Yellen, ABD Başkanı Joe Biden’ın Cumhuriyetçilerin enflasyonu kırk yılın en yüksek seviyeye çıkartmakla suçladığı 1.9 trilyon dolarlık Amerikan Kurtarma Planını bir kez daha savundu.

abd hazine bakanina gore yuksek enflasyon gecici degil 2

Cumhuriyetçi senatör Steve Daines’e yanıt veren Yellen, “Senatör, dünyadaki hemen hemen tüm gelişmiş ülkelerde yüksek enflasyon görüyoruz ve çok farklı mali politikalara sahipler.” ifadesini kullandı. Hem kendisinin hem de ABD Merkez Bankası (fed) başkanı Jerome Powell’ın 2021’de yüksek enflasyonun devam etmeyeceğini tahmin ettikleri için hata yaptıklarını bir kez daha kabul eden Yellen, “Muhtemelen ikimiz de “geçici” ifadesinden daha iyi bir ifade kullanabilirdik.” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala