bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,372.44 0.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,928.65 0.22%
bnb
BNB (BNB) $ 597.47 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 145.15 0.92%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501738 0.97%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.438215 0.78%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141293 2.55%

ABD ekonomisi, resesyon korkularını gölgede bırakıyor

abd ekonomisi resesyon korkularini golgede birakiyor

İkinci çeyrekte beklenenden daha hızlı büyüyen ABD ekonomisi, sağlam işgücü piyasasının desteği ve işletmelerin ekipman yatırımlarını artırması sayesinde resesyon endişelerini yatıştırmış görünüyor. Bu büyüme, aynı zamanda Fed’in enflasyon hedeflerinin karşılandığını ve potansiyel bir durgunluğun önlenmesine yardımcı olduğunu gösteriyor.

ABD Ekonomisinde Yumuşak İniş Senaryosu İçin Güçlü İşaretler

ABD ekonomisi, dayanıklı bir iş gücü pazarının desteklediği tüketici harcamalarıyla birlikte ikinci çeyrekte beklenenden daha hızlı bir büyüme kaydetti. Bu durum, işletmelerin ekipman yatırımlarını artırması ve yeni fabrikalar inşa etmesi ile potansiyel bir resesyon tehlikesini bertaraf etti.

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan verilere rağmen, enflasyon geçen çeyrekte önemli ölçüde düştü ve Federal Rezerv tarafından izlenen ana göstergeler, iki yılı aşkın bir süre zarfında en düşük seviyesini kaydetti.

Bazı ekonomi uzmanları, 1980’lerden bu yana ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından gerçekleştirilen en hızlı faiz artırımının sona yaklaştığını düşünüyor. Ancak, güçlü iç talebin borçlanma maliyetlerini yükseltebileceği ve daha uzun süre yüksek tutabileceği belirtiliyor.

Fed, politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 5,25- yüzde 5,50 seviyesine çıkardı. Loyola Marymount Üniversitesi’nden finans ve ekonomi profesörü Sung Won Sohn, konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Fed’in büyümeyi yavaşlatma ve enflasyonu kontrol altına alma çabalarına rağmen, bir resesyon belirtisi yok. Faiz artırımını bir süreliğine durdurabilirler.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala