bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,304.23 0.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,145.85 0.07%
bnb
BNB (BNB) $ 610.06 0.89%
solana
Solana (SOL) $ 143.96 1.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524179 0.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469709 1.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150146 0.52%

ABD Bankaları USDF Stablecoin Çalışmaları İçin Grup Oluşturdu

abd bankalari usdf stablecoin calismalari icin grup olusturdu

Stablecoin ve CBDC son dönemde ABD’nin en önemli konuları arasında yer alıyor. Düzenleyicilerin oluşturduğu belirsizlik ile birlikte kendi çalışmalarını yürüten bankalar, yeni çözümler üzerine çalışıyor. Öyle ki bir grup ABD bankası, banka destekli stablecoin çalışmaları yürütmek adına bir USDF Konsorsiyumu kurdu.

Konsorsiyum, ABD’deki tüketiciler için “daha güvenli” bir stablecoin seçeneği sunmak istediğini belirtti.

enflasyon artarsa dolar da artar mi

ABD Bankaları Kendi Stablecoin Çözümleri Üzerinde Çalışıyor

ABD’deki beş bankadan oluşan bir grup, ABD’ye banka tarafından basılmış bir stablecoin‘i piyasaya sürmek amacıyla USDF Konsorsiyumu‘nu başlattı. Bu çalışmalar ile birlikte USDC ve USDT gibi merkezi stablecoin’ler yakında daha fazla rekabete sahip olabilir. 

Derneğin kurucu üyeleri arasında New York Community Bank, NBH Bank, FirstBank, Sterling National Bank ve Synovus Bank bulunuyor.

Konuyla alakalı olarak yapılan basın açıklamasında, USDF‘nin başlatılmasının Blockchain teknolojisi aracılığıyla değerin “uyumlu transferini” kolaylaştıracağını, “finansal sistemdeki sürtünmeyi” ortadan kaldıracağını ve daha fazla insanın Blockchain teknolojisinin sunduğu finansal fırsatlardan yararlanmasına izin vereceği belirtildi.

Son olarak Figure Technologies’in kurucu ortağı ve CEO’su Mike Cagney konuyla alakalı olarak şu ifadelere yer verdi:

“USDF, genişleyen DeFi işlemleri dünyası için sonsuz olanaklar sunuyor. NYCB’nin önümüzdeki haftalarda talep üzerine ve düzenli olarak USDF basmayı planladığı için çok heyecanlıyız.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala