bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,177.39 2.56%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,012.20 4.96%
bnb
BNB (BNB) $ 565.50 4.07%
solana
Solana (SOL) $ 129.24 5.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.497918 2.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.432699 5.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.135243 5.07%

İspanya Merkez Bankası: Avrupalıların Tercihi Merkeziyetsizlik

İspanya Merkez Bankasi

Küresel olarak kripto düzenleme çalışmaları hızla devam ederken ülkelerin merkez bankaları da araştırmalarını sürdürüyor. Bu araştırmaların bir sonucu olarak İspanya Merkez Bankası, İspanyolların ve Avrupalıların geçtiğimiz yıl kripto para birimlerini nasıl kullandıklarına ilişkin ayrıntılı bir rapor yayımladı.

İspanya Merkez Bankası’na Göre Avrupalılar Merkeziyetsizliği Tercih Ediyor

İspanya Merkez Bankası tarafından kısa bir süre önce yayımlanan rapora göre, Avrupalılar merkeziyetsiz hizmetler ile Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi kripto varlıkları tercih ediyor. Ek olarak raporda, Avrupa Bölgesi’ndeki kripto para birimi işlem hacminin geçen yıla göre hızlanarak arttığını ve ABD’yi geçerek neredeyse 845 milyar euroya ulaştığını belirtti:

İspanya Merkez Bankası: Avrupalıların Tercihi Merkeziyetsizlik

“Geçen yıl boyunca, Avrupa’daki işlem hacmi kripto varlıklarda yaklaşık 845 milyar euroydu (GSYİH’nın yüzde 4.9’u, toplam finansal varlıkların yüzde 0.9’u), Kuzey Amerika’nın önünde küresel toplamın yüzde 25’ini temsil ediyor.”

Bunlara ek olarak raporda yer alan detaylara göre, Avrupalıların BTC ve ETH’deki işlemleri, geçtiğimiz yıl yapılan tüm işlemlerin yaklaşık yüzde 60’ını oluşturdu. Şirketler tarafından desteklenen kripto paralar yüzde 25′i oluştururken, ETH dışındaki altcoin’lerde toplam faiz yaklaşık yüzde 15’e ulaştı.

 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala