bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,127.91 1.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,156.34 1.00%
bnb
BNB (BNB) $ 597.90 1.88%
solana
Solana (SOL) $ 135.25 0.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.510342 1.52%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451841 0.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14214 0.40%

Bu Sefer Zarara Uğrayan Ethereum MEV Botu Oldu

Bu Sefer Zarara Uğrayan Ethereum MEV Botu Oldu

Kripto dünyası günden güne popülerleşiyor ve daha çok insan kendisini bu sektörde buluyor. Ancak kripto dünyasında yapılan işlemlerin hatrı sayılır bir kısmı siz farkında olmadan botlar tarafından gerçekleştiriliyor. Bu kez ise bir Ethereum MEV botu, akıllı arbitraj kullanarak 800 ETH kazandı, ancak bir saat sonra hem kazandığı 800 ETH’yi hemde kalan varlıklarını bir bilgisayar korsanına kaptırdı.

hacker general bytes bitcoin atmsine yatirilan paralari ele gecirdisdd

Ethereum MEV Botu Oldu İnsanlardan Kurtulamadı

MEV botları, kendi içerisinde belirli komutları takip eden ve geçerli koşullarda aktif olarak işlemler yapan programlar olarak biliniyor. Diğer birçok borsa dinamiklerinde olduğu gibi kripto sektöründe de aktif olarak kullanılan bu botlar, her zaman düzgün çalışmıyor.

Son örnekte olduğu gibi bir MEV arbitraj botu hatası, üçüncü taraf bir hesabın yanlışlıkla Uniswap v2 ticaretinde spreadlerde yaklaşık 2 milyon dolar kaybetmesiyle başladı. Başlangıçta 1.8 milyon cUSDC ile işlem yaparken, karşılığında sadece 518 USDC aldı. Flashbots uzmanı Robert Miller‘a göre, bu yalnızca başka bir hesabın içeri girip bol miktarda ETH talep etmesi için “büyük bir arbitraj fırsatı” yarattı.

Bu güvenlik açığından yararlanan bir saldırgan, botun tüm WETH‘lerini sözleşmeye harcamak için onayladı ve ardından kendi adresine aktardı. Bu, toplamda 1.106 WETH’ye eşit ve haberimizin yazımı itibarıyla değeri 1.4 milyon doların üzerinde. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala