bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,391.72 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,175.37 4.24%
bnb
BNB (BNB) $ 587.78 2.28%
solana
Solana (SOL) $ 135.17 5.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503774 3.51%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452032 4.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141535 5.29%

Celsius Alacaklıları Şirketin Ürettiği Bitcoin’leri Satmasını İstemiyor

Celsius Alacaklilari Şirketin Ürettiği Bitcoinleri Satmasini İstemiyor

Celsius, kripto para piyasalarında yaşanan son düşüşü hesaba katmayarak müşterilerinin varlıklarını kullanmış ve varlıkların büyük bir kısmını kaybetmişti. Son dönemde müşterilerinin ücretlerini hemen istemeleri hâlinde eksik ödemeyi teklif eden şirket, tepkiler sonrası çıkardığı Bitcoin‘lere sarıldı. Ancak Celsius’un alacaklıları, şirketin ürettiği Bitcoin‘leri satmasını da istemiyor.

Celsius Alacaklıları Şirketin Ürettiği Bitcoin'leri Satmasını İstemiyor

Celsius Network’ün Başı Alacaklıları ile Dertte: Bitcoin Satması Engellendi

Terra çöküşü öncesine yüksek kârlılıkla müşterilerine kripto lending hizmeti sunan Celsius, günümüzde iflas sonrası davalar ile mücadele eden bir şirkete dönüştü. Şirketin alacaklıları, kendilerine sunulan çıkış kapılarını teker teker reddederken, Celsius yeni yollar aramaya devam ediyor.

Yakın zamanda şirket son çare olarak madencilik kolunda çıkardığı Bitcoin’leri satmak istediğini beyan etmiş ancak mahkeme şirketin bu Bitcoin’lerin satışının hangi koşullar altında gerçekleşeceğini ve elde edilen gelirin nasıl kullanılacağına dair detaylı bilgi vermesini istedi. İstenen belgeler ışığında Celsius ise elde edilen gelir ile müşterilerinin borçlarını ödeyeceklerini belirtmişti.

Ancak tüm bu açıklamalara rağmen komite, şirketin madenciliğini yaptığı Bitcoin’leri satmaması için harekete geçti.

Şu anda Celsius’un mahkeme kararınca elindeki Bitcoin’leri satması pek mümkün gözükmüyor. Şirketin bunu yapması durumunda ise ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) bunu bildirmeli ancak bu durumda şirketin Bitcoin’den elde ettiği tüm gelire el konuması söz konusu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala