bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,794.09 1.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.61 0.53%
bnb
BNB (BNB) $ 598.33 0.87%
solana
Solana (SOL) $ 141.88 1.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519128 0.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466061 0.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148194 0.35%

2022 Dünya Kupası ARG için Nasıl Geçti?

2022 Dunya Kupasi ARG icin Nasil Gecti

Kripto ve spor dünyasını bir araya getiren Katar 2022 FIFA Dünya Kupası, Arjantin’in zaferi ile son buldu. Birçok sosyal medya platformunda hem Arjantin’in hem de Lionel Messi‘nin ismi yankılanırken takımın fan token’ı da kendisine yer buldu. Ancak Arjantin’in 1986’dan beri ilk kez şampiyonluğu kazanmasına rağmen, Arjantin Futbol Federasyonu Fan Token‘ı (ARG), son 24 saat içinde yüzde 57 oranında düştü ve hiç iyi bir performans göstermedi. Peki ARG için 2022 Dünya Kupası nasıl geçti?

2022 Dünya Kupası ARG için Nasıl Geçti?

Önce ve Sonrası: 2022 Dünya Kupası ARG için Nasıl Geçti?

Fan token’ların popülaritesi geçtiğimiz yıl büyük bir patlama yaşadı. Bir çok takımın ya kendi ya da araşı projeleri kullanarak fon token’larını piyasaya çıkardığına şahitlik ettik. Bu token’lar, daha geniş kripto para piyasasının performansına göre performans gösterme eğiliminde. Bazı durumlarda ise token’ın performansı ilgili takımların performansına bağlı. Ancak Arjantin’in Fransa’ya karşı kazandığı son galibiyet, ARG için bir yükseliş etkisi yaratmadı.

18 Aralık’ta Arjantin, Katar 2022 FIFA Dünya Kupası finalinde Fransa’ya karşı tarihi bir galibiyet elde etti. Arjantin 1986’dan bu yana ilk kez bu unvanı aldığı için oldukça önemli bir andı. Final, Lionel Messi’nin bir Dünya Kupası’ndaki son maçı olabileceği için aynı zamanda da tarihi bir maçtı.

Arjantin ile Fransa arasındaki maç seri penaltı atışlarıyla sona erdi ve Arjantinli oyuncular Dybala, Messi, Montiel ve Paredes ülkeleri adına galibiyeti garantiledi. Arjantinli taraftarlar zaferi kutlarken, ARG fan token sahipleri kayıplarını takip etmekle meşguldü.

Final maçı başlamadan önce ARG token‘ı yaklaşık 6 dolardan işlem görüyordu. Ancak, o zamandan bu yana değerinin yarısından fazlasını kaybetti ve haberimizin yazımı itibarıyla CoinGecko‘ya göre token 2.88 dolardan işlem görüyordu. Son 24 saat içinde, token 2.74 ile 6.34 dolar aralığında işlem gördü ve son 24 saatteki işlem hacmi 6.72 milyon dolar oldu.

Peki ARG Neden Düştü?

ARG Fan Token’ın Arjantin’in zaferinden sonra oldukça yükselmesi bekleniyordu, ancak geçen gün kaydedilen keskin düşüş trendinde görüldüğü gibi artık durum böyle değil. Bu düşüş eğiliminin arkasındaki sebeplerden biri, FIFA Dünya Kupası heyecanının sona ermesi olabilir.

Futbol fan token’ları, Dünya Kupası başladığından beri yüksek işlem hacimleri kaydetti ve piyasa talebi hâlihazırda çoktan karşılanmıştı. Ancak artık Dünya Kupası sona erdiği için bu token’lardan çok fazla bir fiyat hareketi beklenmiyor. Bu nedenle, trader’lar geçtiğimiz haftalarda oluşan rallinin azalabileceği beklentisiyle damping yaptığından, bu durum dün ARG için yüksek satış baskısını etkilemiş olabilir.

Ayrıca, daha geniş kripto para piyasası düşüş eğilimini sürdürüyor ve ARG’nin 6 dolar seviyesini aşan kazanımlarını önemli bir fiyat düzeltmesi izledi. Son 24 saatte, Bitcoin ve çoğu altcoinin kırmızıda işlem görmesi nedeniyle daha geniş piyasada çok az hareket görüldü. CoinGecko’ya göre, kripto para piyasasının toplam kapitalizasyonu, son 24 saat içinde hafif bir düşüşün ardından 840 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

ARG hayran token’ının bu noktadan itibaren alacağı yön, büyük ölçüde daha geniş pazarın nasıl performans göstereceğine bağlı durumda. Ancak, Dünya Kupası sona erdiğinden oynaklık önemli ölçüde düşebilir. ARG’nin güncel fiyatı ise şu şekilde:


Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala