bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,672.52 0.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,947.67 0.66%
bnb
BNB (BNB) $ 595.85 0.68%
solana
Solana (SOL) $ 145.93 0.26%
xrp
XRP (XRP) $ 0.50534 0.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442444 0.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143854 0.83%

Yatırımcılar, tokenize edilmiş ürünlere odaklandı

token

Olumlu makro koşullar ve trader’ların gerçek dünya varlıklarına (Real World Assets veya RWA) odaklanma isteğinin artmasıyla tokenize kredi piyasası alev aldı.

2021 yılındaki boğa rallisi, nasıl meme coin’ler ve NFT’ler ile anılıyorsa, kripto benimsenmesinin bir sonraki adımı RWA’ların tokenizasyonu ile anılabilir.

Jeff Wilser’ göre tokenize edilmiş RWA’ların, yaklaşık olarak 16 trilyon dolarlık bir pazar değeri bulunuyor.

Tokenize edilmiş ürünler, yatırımcılar için önemli kazançlar sağladı. Özellikle tokenize edilmiş ABD hazine tahvilleri, yatırımcılar arasında oldukça popüler bir ürün olarak öne çıktı.

Tokenize ürünlere ilgi arttı

21.co’ya göre, tokenize edilmiş hazinelerin piyasa değeri, geçtiğimiz yılın başından bu yana altı kat artarak 104 milyon dolardan 675 milyon dolara yükseldi.

21.co’da bir analist olan Carlos Gonzalez Campo, konunun kripto ile ilgisi olmadığını söyledi:

“Olağanüstü büyüme, ABD hazine getirilerindeki artıştan kaynaklandı.
Belirsiz makro ve jeopolitik ortamda, güvenli olarak görülen ABD Hazine tahvillerine bir kaçış yaşandı.”

BlackRock CEO’su Larry Fink, tokenizasyonun piyasalar için yeni bir şey olduğunu belirtti.

Hazine tahvilleri, şu anda tokenize edilmiş RWA’ların büyük bir kısmını oluştursa da yatırımcıların daha farklı seçenekleri de bulunuyor.

Tokenize RWA’ların en büyük avantajı, hem kriptoya hem de geleneksel finans ürünlerine yatırım yapmak isteyen büyük yatırımcıların ihtiyaçlarını giderecek nitelikte olmasıdır. Makroekonomik belirsizliklerin ve jeopolitik sıkıntıların baş gösterdiği günümüzde tokenize RWA’lar yatırımcılar için hem alternatif hem de güvenilir bir seçenek haline gelmesiyle öne çıkıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala