bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,367.25 0.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,143.52 0.08%
bnb
BNB (BNB) $ 610.38 0.78%
solana
Solana (SOL) $ 143.28 1.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527859 0.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472977 0.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150686 0.13%

Yatırım Almak İçin Nasıl Bir Girişimci Olmak Gerekir | Startup Kurmak | Girişimcilik

Yatırım almak için nasıl bir girişimci olmak gerekir? sorusunun masaya yatırıldığı Kapital’de bu hafta FUTURINN Kurucusu Melih Gürel konuk oldu. Gürel ile birlikte oyun sektörü, metaverse’ün geleceği, nasıl yatırım alınır, girişimcilik ve startup kurma konuları ele alındı. Ayrıca girişimcilere tavsiyeler niteliğinde girişimcilik adımları ve süreçleri masaya yatırıldı.

Nelerden Bahsedildi?

Melih Gürel, kurucusu olduğu FUTURINN’in ne gibi çalışmalarda bulunduğunu anlattı. Kurumlar ile yazılımcılar, start up’çılar, sanatçılar ve hatta müzisyenlerin bir araya getirildiğini belirten Gürel, girişimcilik programlarının oluşturulduğunu söyledi.

Türkiye’deki girişimcilik atmosferini yorumlayan Gürel, “Teknoloji girişimcileri için start up dersek, oyun girişimcileri için de stüdyo diyebiliriz.” dedi.

“Globaldeki partnerlerimizden fikirler aldık ve oyun stüdyoları kurmaya çalıştık. Şu an hali hazırda kurumlar için 3 oyun stüdyosu ilerletiyoruz.” diyen Gürel, “oyun girişim ekosistemine farklı alanlardan insan kaynağı yetiştirdiğimiz programlar var.” ifadelerini kullandı.

Yatırım Almak ve Yeni Teknolojiler

Gürel, web3 ve blockchain teknolojisinin oyun sektörüne etkisine de değindi. Web3 kavramının uygulanabilirlik aşamasında biraz zamana ihtiyacı olduğunu söyleyen Gürel, şunları kaydetti:

“Blockchain başlı başına bir teknoloji ve bence en az dokunmatik ekranın bulunması kadar devrim niteliğinde bir teknoloji. Onun yaratacağı faydalar çok fazla ama blockchain kadar güçlü olan bir yapı da oyun sektörü. Oyun oynama kültürü neredeyse ilk insandan beri var ve hiçbir zaman çıkmayacak.”

NFT’lerin ayrı bir teknoloji gibi görünmesine karşılık temelde blockchain teknolojine bağlı olduğunu bildiren Gürel, “NFT’nin en büyük kazancı, kişilerin oyun oynarken kendi oyun fikirlerini kişisel hale getirebilmeleri.” dedi.

Yeni bir alanda yatırım almak ve girişimcilik sürdürmenin zorluğuna değinen Gürel, oyun sektörünün bu anlamda Türkiye’de tercih edilmesinin sebeplerine de değindi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala