bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,857.84 2.27%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,027.95 1.15%
bnb
BNB (BNB) $ 595.75 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 152.18 5.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517819 0.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461494 0.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151118 3.79%

WisdomTree, Bitcoin ETF Başvurusunda Bulundu

wisdomtree bitcoin etf basvurusunda bulundu

Önde gelen borsa yatırım fonu (ETF) sağlayıcılarından WisdomTree, Cboe BZX Borsası’nda listelenmek üzere WisdomTree Bitcoin Trust’ın lansmanı için onay isteyen bir başvuru yaptı. WisdomTree’nin bu başvurusu geçtiğimiz günlerde Bitcoin ETF başvurusunda bulunan ve 9 milyon dolarlık varlığı yöneten BlackRock’ın hamlesinin ardından geldi.

WisdomTree’den Bitcoin ETF Başvurusu

87 milyar dolarlık varlığı yöneten WisdomTree, Bitcoin ETF başvurusunda bulundu. Yapılan bu başvuru, BlackRock’ın Bitcoin ETF başvurusundan sonra geldi ve geleneksel finans alanında Bitcoin’in artan ilgisine ve bilinirliğine işaret etti.

WisdomTree yaptığı başvuruda, ETF’nin faaliyetleriyle ilgili masraf ve yükümlülükleri göz önünde bulundururken, Bitcoin fiyatına maruz kalma noktasındaki yatırım hedeflerini özetledi. Yapılan başvuruya göre WisdomTree, hisseleri günlük olarak büyük bitcoin spot borsalarından gelen ticaret akışını toplayan CF Bitcoin ABD Uzlaşma Fiyatına göre değerlemeyi amaçlamaktadır.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) spot Bitcoin ETF’leri için yapılan önceki başvuruları reddederken, Bitcoin vadeli işlem ETF’lerini onayladı. BlackRock ve WisdomTree tarafından yapılan başvurular, sektörün, egemen Bitcoin kullanımına özel mülkler pahasına da olsa, yatırımcılara Bitcoin piyasasına katılmak için düzenlenmiş seçenekler sunma çabasını yansıtıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala