bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,351.24 1.29%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,140.86 1.72%
bnb
BNB (BNB) $ 604.50 0.39%
solana
Solana (SOL) $ 143.39 0.57%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523478 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468297 0.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15053 1.56%

Wirex FCA Onayı Almak Yerine Başka Bir Yol Buldu

wirex fca onayi almak yerine baska bir yol buldu

Kripto cüzdan firması Wirex, FCA onayı almaktan vazgeçti, kurumun geçici kaydından çekildi. Ancak İngiliz müşterilere hizmet vermeyi bırakma planı yok.

İngiltere mali davranış otoritesi FCA, kara para aklama karşıtı rejiminin bir parçası olarak firmalara süre vermişti. Kurum süreyi iki kez revize ettikten sonra son tarih olarak 31 Mart’ı belirledi.

250.000 İngiliz müşterisi olan Wirex, FCA’nın geçici sicilinin bir parçasıydı. Fakat, şirket Hırvatistan‘daki yerel düzenleyici HANFA‘ya kayıtlı Wirex Digital adlı denizaşırı bir üssünden İngilizlere hizmet verecek.

Wirex FCA Onayı Almadan Hizmet Vermeye Devam Edecek

Wirex’in CEO’su Pavel Matveev, Wirex’in Wirex Limited aracılığıyla sunulan FCA tarafından düzenlenen e-para faaliyetlerinin değişmeden devam edeceğini söyledi.

Matveev, “Bu değişiklikler müşterileri etkilemeyecek. Wirex, İngiltere’dekiler de dahil tüm dünyadaki müşteriler için endüstri lideri hizmetlerini normal şekilde sunmaya devam ediyor.” dedi.

Coinbase gibi borsalar dahil diğer kripto şirketleri, FCA’nın kripto sicilinin bir parçası olmadan halihazırda İngiliz müşterilere hizmet sunuyor. Kaderleri henüz belirsiz olsa da, konuya aşina bir kişi Revolut‘un 31 Mart son tarihinden sonra kripto hizmetleri satmaya devam etmeyi beklediğini söyledi. Bu arada Copper, kısa süre önce İsviçre’deki uygulaması başarısız olursa geri dönüş seçeneği sunabilecek bir varlık kurmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala