bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,486.28 1.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,153.23 1.52%
bnb
BNB (BNB) $ 604.83 0.47%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 0.70%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524659 1.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469786 0.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151251 1.65%

Veritaseum Capital, Circle’a Patent İhlal Ettiğini Söyleyerek Dava Açtı

veritaseum capital circlea patent ihlal ettigini soyleyerek dava actiasd

Kripto para sektöründe FTX krizi ile beraber birçok farklı gelişmeler yaşanıyor. Son olarak çıkan haberlere göre; kripto para birimi sağlayıcısı Circle Internet Financial, Circle’ın kripto varlık ticareti patentini ihlal ettiğini iddia eden başka bir kripto şirketi tarafından Teksas federal mahkemesinde dava edildi.

Veritaseum Capital, Circle’a Dava Açtı

Veritaseum Capital açtığı dava, Circle’ın işinin çeşitli özelliklerinin patentini ihlal ettiği iddialarına dayanarak en az 350 milyon dolar tazminat talep ediyor. Veritaseum Capital, Circle işlem teknolojisinin patenti ihlal ettiğini söyledi. Bununla beraber kripto para borsası Coinbase de eylül ayında Veritaseum tarafından aynı patent nedeniyle dava edildi.

veritaseum capital circlea patent ihlal ettigini soyleyerek dava actis

Veritaseum, eylül ayında aynı patenti ihlal ettiği için Coinbase’e dava açmıştı. Coinbase’in önergesi, halen devam eden davayı reddetmeyi amaçlıyor.

Circle, açılan dava hakkında şu şekilde açıklama yaptı:

Bu konuyu dava açmadan çözmeye açık olduğunu, ancak Circle’ın işbirliği yapmaktan kaçınıyor.

2019’da, kurucusu Reggie Middleton ve iki Veritaseum kuruluşunu satmaya yönelik “sahtekarlık planı” suçlamalarını çözmek için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na 9,4 milyon dolardan fazla ödeme yaptı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala