bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,756.81 1.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,029.75 1.70%
bnb
BNB (BNB) $ 584.09 0.95%
solana
Solana (SOL) $ 148.95 4.49%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525099 3.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444223 1.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151155 3.24%

Uyuşturucu Üreticileri 38 Milyon Dolarlık Kripto Aldı

Uyusturucu Ureticileri 38 Milyon Dolarlik Kripto Aldi

Dünyada kripto paralara yönelik düzenleme çalışmaları sürüyor. Bu çalışmalar özellikle kriptoların yasadışı faaliyetlerde kullanımını engellemeye yönelik. Chainalysis, uyuşturucu üretici ve satıcılarının 2018’den bu yana on milyonlarca dolarlık kripto aldığını bildirdi. Şirkete göre kripto paralar dünyadaki uyuşturucuyla ilgili krizleri kolaylaştırıyor.

Uyusturucu Ureticileri 38 Milyon Dolarlik Kripto Aldi2

Uyuşturucu Üretimi ve Satışında Kripto Kullanımı Sürüyor

Kripto analiz şirketi Chainalysis, yasadışı faaliyetlerde kripto işlemlerinin 2022’de 20 milyar dolar ile rekor seviyeye yükseldiğini açıkladı. Şirketin yayınladığı raporda, uyuşturucu üretici ve satıcılarının kripto paraları aktif şekilde kullandığı belirtildi. Raporda fentanil ile ilgili yasadışı işlemler yapan kişilerin kriptoları sınır ötesi kullanımı ve kimlik ihtiyacı duymaması nedeniyle tercih ettiği aktarıldı. Yetkililerin kötü niyetle kullanılan düzinelerce kripto cüzdan adresi tespit ettiği kaydedildi.

Chainalysis, bu adreslerin 2018’den bu yana 37,8 milyon dolardan fazla kripto para aldığını söyledi. Kripto para alımlarının muhtemelen çok daha yüksek olduğı belirtildi. Şirkete göre kripto paralar dünyadaki uyuşturucuyla ilgili krizleri kolaylaştırıyor. Çinli kimya dükkanlarına yapılan kripto işlem hacminin ABD-Meksika sınırında ele geçirilen uyuşturucularla pozitif korelasyon gösterdiği de kaydedildi.

Blockchain araştırmacısı Elliptic, fentanil öncüsü kimyasalları satmaya istekli 90 Çin merkezli şirket bulduğunu ve bu şirketlerin yüzde 90’ının kripto ile ödeme kabul ettiğini tespit etti. Elliptic’e göre söz konusu cüzdanlara çoğunlukla BTC ve USDT cinsinden 27 milyon dolarlık kripto ödemesi yapıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala