bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,780.36 0.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,164.33 0.05%
bnb
BNB (BNB) $ 616.41 2.45%
solana
Solana (SOL) $ 148.15 1.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529544 0.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473554 1.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152475 0.97%

Çin’in Nanjing Şehrinden Metaverse Hamlesi

cinin nanjing sehrinden metaverse hamlesier

Çin kripto para birimlerine karşı sert duruşu ile bilinse de blockchain, NFT ve metaverse alanlarında yer alıyor. Son olarak Çin’in Jiangsu Eyaletinin başkenti Nanjing Şehri, Çin Blockchain Teknolojisi ve Uygulama İnovasyon Platformu’nun açılışını yaptı. Bu hükümet destekli platform, ülke genelinde metaverse araştırma ve geliştirmeyi teşvik edecek.

Çin’in Nanjing Şehrinden Hükümet Destekli Metaverse Platformunu Başlattı

Çin’in Nanjing Şehri, hükümet destekli metaverse platformunu başlattı. Söz konusu platform, Çin’deki akademik kurumların ve işletmelerin kaynaklarını birleştirmeyi ve metaverse ile ilgili alanlarda araştırma çabalarını desteklemeyi amaçlıyor.

cinin nanjing sehrinden metaverse hamlesier 1

Yeni kurulan devlet destekli kuruluş, Nanjing Bilgi Bilimi ve Teknolojisi Üniversitesi (NUIST) tarafından yönetiliyor. NUIST’in resmi sosyal medya hesabında yapılan bir duyuruya göre platform, Çin anakarasındaki çeşitli akademik kurumları ve blockchain ile ilgili şirketleri temsil eden kurucu üyelerden oluşuyor.

Bunun yanında Çin, kripto para birimleri ve NFT’ler konusunda katı düzenlemelere sahip olsa da , ülke dijital ekonomisini yönlendirmede metaverse de dahil olmak üzere Web3 teknolojilerinin dönüştürücü gücünü kabul ediyor.

Yerel medyadan yakın tarihli bir raporda , Bilim ve Teknoloji Bakanlığı eski bakan yardımcısı Wu Zhong-ze, eğitim, ticaret, sağlık ve eğlence dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde metaverse kullanımının genişletilmesinin önemini vurguladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala