bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,149.92 1.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,224.39 2.61%
bnb
BNB (BNB) $ 593.37 1.63%
solana
Solana (SOL) $ 141.20 1.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518342 1.84%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463626 0.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147247 1.87%

Türkiye’de ve Dünyada Haftanın Trend Coinleri! 3 – 9 Eylül

Turkiyede ve Dunyada Haftanin Trend Coinleri 3 9 Eylul

Kripto para piyasası Bitcoin’in (BTC) yaşadığı anlık yükseliş ile birlikte yeniden 1 trilyon dolarlık hacme ulaşmış durumda. Bir tarafta piyasalarda bu yükseliş hissedilirken diğer taraftan Beyaz Saray’dan gelen PoW karşıtı rapor panik yarattı. Öyle ki gerekli görülmesi durumunda PoW kullanan kripto paraların kısıtlanması, hatta yasaklanması söz konusu. Ancak bu dalgalı piyasalarda popülaritesini hızla artıran kriptolar dikkat çekmeye devam ediyor. Gelin CoinGecko’nun paylaştığı 3 – 9 Eylül arasındaki trend coinlerini inceleyelim.

Türkiye’de Haftanın Trend Coinleri! 3 – 9 Eylül

Türkiye’de haftanın trendleri listesinde uzun bir süredir ilk sırada yer alan STEPN’ın bu sefer ilk sıralarda olmaması ilk etapta şaşırtsa da ilk sıradaki isim dikkatleri yeniden üzerine çekmeyi başarıyor. Öyle ki ilk sırada Algorand yer alıyor. Son dönemde yaptığı yeni iş birlikleri ile popülaritesini hızlı bir şekilde artıran Algorand, haftanın trendleri listesinde de kendisini ilk sırada konumlandırmayı başarıyor.

Listenin ikinci sırasında ise son dönemde yükselişi ile Terra (LUNA) tarafında yaşandı. Öyle ki LUNC hafta içerisinde yüzde 91 yükseliş yaşarken, LUNA ise yüzde sadece 0.8’lik bir yükseliş yaşadı. Bu da doğal olarak fiyatları sürekli olarak takip eden yatırımcıların Terra’yı trendler listesinde ikinci sıraya yükseltmesine neden oldu.

Listenin 3. sırasında ise Bone ShibaSwap yer alıyor. Genel olarak trendler listemizde kendisine sık sık yer bulan Bone ShibaSwap, bu sefer de listeye 3. sırada katılarak yatırımcılarını yine şaşırtmadı. Listenin devamında yer alan kriptolar ise sırasıyla Vita Inu, Clover Finance, STEPN ve Bitcoin oldu.

Dünyada Haftanın Trend Coinleri! 3 – 9 Eylül

Küresel olarak kripto para sektöründe önemli bir konumu bulunan Türkiye, trend coinler söz konusu olduğunda farklı ilgilere sahip olabiliyor. Öyle ki dünyanın bu hafta en çok trend olan kripto parası Terra Classic (LUNC) yaşadığı yükseliş ile birlikte ilk sırada yer alıyor. Öyle ki hafta içerisinde yüzde 90’ın üzerinde artan LUNC, yatırımcılarını oldukça sevindirmişti.

Listenin ikinci sırasında ise GMX yer alıyor. GMX son dönemde her ne kadar dalgalı bir fiyat aralığı takip etse de son 14 gün içerisinde yaklaşık olarak yüzde 28.9 yükseliş yaşayarak 52.48 dolara kadar çıktı. Bu da yatırımcılarının onu trendlere taşıması için yeterli oldu.

Listenin üçüncü sırasında ise popüler memecoin Dogecoin (DOGE) yer aldı. Dogecoin özellikle son haftalarda değer kaybı yaşamasına rağmen topluluk desteği ile birlikte yine üst sıralara yer aldı. Listenin devamında ise Evmos, Terra, Ergo, TerraClassicUSD ve Cosmos yer aldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala