bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,166.19 0.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,126.12 1.14%
bnb
BNB (BNB) $ 602.87 0.75%
solana
Solana (SOL) $ 142.61 1.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522106 0.71%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467193 0.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149924 0.65%

TP ICAP, Fidelity ve Standard Chartered ile Kripto Para Alım Satım Platformu İçin Ortaklık Kurdu

tp icap fidelity ve standard chartered ile kripto para alim satim platformu icin ortaklik kurdu

Dünyanın en büyük geleneksel finans şirketlerinden biri olan TP ICAP, bir kripto para alım satım platformu başlatmak üzere Fidelity ve Standard Chartered ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Kurulan ortaklık ile müşterilere yürütme ve yerleşim için ayrı ancak birlikte çalışabilir bir model sunulması amaçlanıyor.

Platformda likidite sağlayıcı olarak Flow Traders, saklama sağlayıcısı olarak ise Fidelity Digital Assets ve Standard Chartered’ın Zodia Custody’si yer alacak. TP ICAP dijital varlık eş başkanı Simon Forster konu hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu, çıkar çatışması perspektifinden zorluklar doğuruyor ve parçalanmış likidite ile sonuçlanıyor. Ortaklığımız ve sonuçta ortaya çıkan yeni platform, Bitcoin gibi dijital varlıkları toptan satış piyasası için daha erişilebilir hale getirecek piyasa yapısındaki doğal bir evrimdir.”

Birleşik Krallık’ın düzenleyici kurumu Finansal Yönetim Otoritesi’ne (FCA) kayıt olması gereken platformun bu yılın sonunda başlatılması planlanıyor.

Goldman Sachs, Morgan Stanley ve Citigroup gibi önde gelen finans kurumlarının ardından, TP ICAP de kripto para alım satım piyasasına giren son geleneksel finans firması oldu. Şirket, dijital varlık hizmetlerini 2019 yılında başlatmıştı. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala