bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,166.19 0.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,126.12 1.14%
bnb
BNB (BNB) $ 602.87 0.75%
solana
Solana (SOL) $ 142.61 1.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522106 0.71%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467193 0.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149924 0.65%

Suudi Arabistan Merkez Bankası’ndan CBDC Hamlesi

suudi arabistan merkez bankasindan cbdc hamlesi

Dünya genelinde Blockchain tabanlı merkez bankası dijital para birimi benimsemeleri artmaya devam ediyor. Son olarak Suudi Arabistan Merkez Bankası, ülkede CBDC’lerin araştırılması için bir test programı başlattı.

Suudi Arabistan’dan CBDC Hamlesi

Suudi Arabistan Merkez Bankası (SAMA), Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) üzerinde devam eden bir test programını başlattığını açıkladı. Bu proje sayesinde Suudi Arabistan Merkez Bankası, CBDC tabanlı bir ödeme sisteminin sunabileceği ekonomik yansımalar, piyasaların uygunluğu ve güvenilir uygulamalara odaklanan bir araştırma programını incelemeye başladı.

suudi arabistan merkez bankasindan cbdc hamlesi 2

Suudi Arabistan Merkez Bankası, Suudi Arabistan’ın 2030 yılındaki hedeflerinin karşılanması için merkez bankası dijital para birimi (CBDC) yolculuğuna çıkmadan önce ülkenin ve dünyanın bu yeni ödeme sistemine olan uyumluluğunun araştırılmasını hedefliyor. Konu hakkında açıklama yapan Suudi Arabistan Merkez Bankası Başkanı Fahad Almubarak şu ifadeleri kullandı:

Bu projenin başarısı, Merkez Bankası Dijital Para Birimi’nin (CBDC) işlevselliğini doğru bir şekilde kavrayabilmek ve çeşitli tasarım seçeneklerinin keşfedilmesi için fintech’ler, sektör oyuncuları ve diğer sektör oyuncularına bağlıdır.

Son olarak Suudi Arabistan Merkez Banası, CBDC’yi ülkede tanıtıp uygulamaya henüz tam karar vermemiş olsa da CBDC’lerin potansiyelini de keşfetmek istiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala