bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,293.23 0.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,132.58 0.67%
bnb
BNB (BNB) $ 602.74 1.12%
solana
Solana (SOL) $ 143.45 1.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523476 0.85%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468471 0.49%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149775 0.28%

STEPN, Aktif Kulanıcı Sayısında Orca’yı Geçti

STEPN Aktif Kulanici Sayisinda Orcayi Geçti 1

Blockchain sektörü son dönemde projelerin ve şirketlerin rekabet alanı hâline geldi. Bir taraftan borsalar yeni ürün ve ortaklıklar yaparak rekabette öne çıkmaya çalışırken, diğer taraftan projeler verileri ile ön plana çıkmaya çalışıyorlar. Son olarak Dune Analytics verilerine gör STEPN, Solana DEX’te aktif kullanıcı sayılarının yüzde 65′ini kapsayarak Orca‘yı geçti.

STEPN Aktif Kulanici Sayisinda Orcayi Geçti
Kaynak: Dune

STEPN, Kullanıcı Sayısında Solana DEX’in En Aktif Projesi Oldu

Dune’dan alınan verilere göre günlük yaklaşık 77.000 aktif kullanıcıyla STEPN’in DEX DOOAR’ı Solana merkezli DEX Orca’yı geride bıraktı. Bunun arkasındaki en büyük sebeplerden birisi de projenin verdiği ödüllerdeki artış ve etkinlikler olarak görülüyor.

STEPN Pazarlama Direktörü Shiti Maghani, kısa bir süre önce 800.000 günlük aktif kullanıcıya sahip olduklarını açıklamıştı. Haziran ayının ortalarında STEPN, DOOAR’ı piyasaya sürdü ve bu kullanıcıların yerel tokenlerinde – GST/USDC veya GMT/USDC çiftlerinde likidite sağlamalarına izin verdi.

Konu hakkında Twitter üzerinden açıklama yapan Anonim Solend kurucusu ise şu ifadelere yer verdi:

“Kullanıcıların tasarruf ederken getiri elde etmelerine ve giriş maliyetlerinden korunmaya yardımcı olacağını umuyorum”

Magic Eden’den gelen veriler, bir spor ayakkabı NFT’nin mevcut taban fiyatının 2.80 SOL veya mevcut fiyatlarla yaklaşık 90 dolar olduğunu gösteriyor. Bu da yaşanan piyasa düşüşlerine rağmen projenin aktif olarak iç piyasasındaki kontrolü koruduğunu gösteriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala