bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,312.70 1.81%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,165.65 3.48%
bnb
BNB (BNB) $ 585.92 2.87%
solana
Solana (SOL) $ 134.88 4.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506872 2.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454147 3.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.140896 5.27%

“Stablecoin Şeffaflık Yasası” ABD’de Tanıtıldı

stablecoin seffaflik yasasi abdde tanitildi1

İki ABD’li milletvekili, “Stablecoin Şeffaflık Yasası” adı altında bir tasarıyı tanıttı. Stablecoin pazarına şeffaflık getirmeyi amaçlayan yasa tasarısı, rezervlerden ve ihraççılardan daha açık olmasını istiyor.

Temsilci Trey Hollingsworth ve Senatör Bill Hagerty Stablecoin Şeffaflık Yasası’nı hem Meclis‘te hem de Senato‘da sundu. Yasa tasarısıyla “rezervlerde tutulan varlıkların kalitesi” için standartlar belirlenmesi isteniyor. Ayrıca ihraççılardan da rezervleri hakkında rapor vermesi bekleniyor.

Stablecoin Şeffaflık Yasası Circle ve Tether İçin Önemli Olacak

Tasarı kabul edilirse, Circle ve Tether gibi stablecoin ihraççıları üzerinde önemli bir etkiye sahip olacak. Her iki ihraççı da kripto endüstrisinde çok fazla spekülasyon kaynağı durumunda. Bunun yanı sıra milletvekillerinin de sıkı markajını görüyor.

Açık ara en büyük stablecoin ihraççısı olan Tether, rezervleri konusunda özellikle ketum davranıyor. Ancak şirket, rezervleri üzerinde denetim yapma vaadinde bulunmaya başladı ama yine de bilgileri halktan uzak tutma çabası gösteriyor.

Stablecoin piyasası, şu anda 180 milyar doları buluyor. Düzenleyiciler için rezervler bir sızıntı halinde bir endişe kaynağı haline geliyor.

Tasarıyı sunanlardan Temsilci Hollingsworth, bunun her şeyi çözmeye yetmeyeceğini belirtti. Ancak, teknoloji ve tüketicilerin korunması arasında dengeli bir yaklaşımın ortaya çıkarılmasına yönelik kademeli bir adım olacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala