bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,625.05 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.71 2.17%
bnb
BNB (BNB) $ 607.41 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 5.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521284 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4699 1.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150113 3.40%

Solana Hack Saldırısı SOL Coin’i Nasıl Etkiledi? 

Çiğdem Ceylan‘ın sunumuyla Kripto Bülten’in yeni bölümü yayında. Bu hafta Kripto Bülten’de, Solana’daki hack olayında neler yaşandı, Solana’da yaşanan hack olayı Sol coini nasıl etkiledi? sorularının cevapları açıklandı.

Solana’nın Başı Dertte!

Solana ağı, kendi içerisinde Proof of Stake kullanırken, bunu çok daha hızlı işlemler yapabilmek adına Proof of History ile destekliyor. Ancak bu durum ağa birçok avantaj sağlarken, beraberinde önemli bir sorunu da doğuruyor. İki farklı konsensüs yapısının birbirlerini destekleyici bir şekilde ilerlemesi, Solana ağının oldukça hızlı işlemler yapmasına olanak sağlasa da burada spam saldırıları ve ağa yük binmesi gibi sorunlar baş göstermeye başlıyor. Bu sorunların sonucunda ise ağda çöküşler yaşanıyor. 

Yaşanan hack saldırısıyla kullanıcılar, Phantom, Slope ve TrustWallet dahil olmak üzere sıcak cüzdanlarından bilgileri olmadan fonlarının çekildiğini belirtti.

Twitter, Solana kullanıcılarının tokenlerini aniden hesaplarından çekildiğini fark eden raporlarla dolup taştı. 

8 binden fazla cüzdana çoklu hack saldırısı yapıldı. Milyonlarca dolarlık SOL, SPL ve diğer tokenlar cüzdanlardan çalındı. Çalınan miktarın da 7 milyon dolardan fazla olduğu açıklandı.

Hedeflenen cüzdanların en az 6 aylık bir zaman dilimi boyunca hareket etmeyen cüzdanlardan oluştuğu da dikkat çekici bir detay olarak karşımıza çıkıyor. 

Yaşanan gelişmeler sonrasında Solana ekibi bu saldırıların tekrarlanmaması için çalıştığını ve her an tetikte olduğunu aktardı. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala