bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,989.34 1.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,921.64 2.85%
bnb
BNB (BNB) $ 586.47 1.76%
solana
Solana (SOL) $ 147.12 0.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500643 3.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450178 1.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145184 2.50%

Singapur’da stablecoin kuralları kesinleşti

Singapurdan Kripto Platformlarina Tavsiye

Singapur, stablecoin’lere yönelik kuralları netleştirdi. Singapur Para Otoritesi’nin (MAS) yayınladığı düzenlemede stablecoin‘ler için yüksek derece istikrar sağlanmasının amaçlandığı kaydedildi.

singapur 1

Singapur’dan stablecoin hamlesi

Düzenleme, Singapur Doları ve G10 para birimine sabitlenmiş kripto varlıklar için geçerli olacak. Stablecoin’lerde Singapur’da ihraç edilme şartı aranacak. Banka dışı ihraç edilen ve dolaşımı 5 milyonu aşan stablecoin’ler düzenleme kapsamında ele alınacak.

Düzenlemeler kapsamında stablecoin ihraççılarının istikrarı sağlamak için bazı gereksinimleri karşılaması gerekecek. Stablecoin şirketlerinin rezerv varlıkları muhafaza etmesi zorunlu olacak. Asgari sermaye şartı ve likit varlık bulundurulması da aranan şartlar arasında yer alacak. Bir itfa talebinden itibaren beş iş günü içerisinde stablecoin’lerin nominal değerini sahiplerine iade etmesi gerekecek. Ayrıca şirketlerin şeffaf olması sağlanacak.

MAS, geçen yıl ekim ayında stablecoin’ler ile ilgili istişare süreci başlatmıştı. Kurum, kamudan gelen geri bildirimleri düzenleme sürecinde kullandığını bildirdi. Gereklilikleri yerine getiren ihraççılar lisans almak için MAS’a başvurabilecek. Düzenlemelere uymayanlara ise para ve hapis cezası verilecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala