bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,346.70 1.31%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,010.51 1.76%
bnb
BNB (BNB) $ 577.24 1.87%
solana
Solana (SOL) $ 148.09 3.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524641 2.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.441651 2.77%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150137 4.10%

Singapur Para Otoritesi’nden Dijital Varlık Ekosistemi İçin Çerçeve Hamlesi

singapur para otoritesinden dijital varlik ekosistemi icin cerceve hamlesi

Blockchain ve kripto para alanında düzenleme çalışmaları hızlanmaya devam ediyor. Bu noktada son yıllarda Blockchain şirketlerinin ilgi duyduğu ülkelerden birisi olan Singapur’dan dijital varlık ekosistemi için yeni bir hamle geldi.

Singapur Düzenleyici Kurumu, Dijital Varlık Ekosistemi İçin Çerçeve Belirledi

Singapur Para Otoritesi (MAS), varlık tokenizasyonu ve merkeziyetsiz finansın (DeFi) uluslararası standartlar ve kurumsal piyasa altyapısının sınırları noktasında yeni bir rapor yayımladı.

Gün içinde yayımlanan rapor, DeFi uygulamalarının uygulanabilirliğine ve küresel finansal istikrarını ve bütünlüğünü riske atmadan gerçek dünya varlıklarını alıp dijital tokenlara dönüştürmesinin yollarına odaklanıyor.

“Project Guardian: Açık ve Birlikte Çalışabilir Ağların Etkinleştirilmesi” başlıklı rapor, merkezi olmayan finans protokollerini kullanarak tokenize varlık değişimi sunan açık ve birlikte çalışabilir özel ağları savunuyor. Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) ile birlikte oluşturulan rapor, hisse senetleri, sabit gelir, döviz ve yatırım fonları gibi varlık sınıflarının değişimini gerçekleştirebilecek merkezi olmayan finans protokolleri için en iyi uygulamaları oluşturmayı hedefliyor. Raporda ayrıca şu ifadelere yer veriliyor:

Dijital varlıkların ağlar ve likidite havuzları arasında alım satımını mümkün kılacak tasarım seçeneklerini anlamak için ortak bir çerçeve sunulmuştur.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala